Karabük Postası tarafından
29 Aralık, 2016 08:33 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın Üniversitesinde ‘Hafıza Teknikleri’ konferansı

BARTIN Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından düzenlenen hafıza teknikleri seminerinde öğrencilere hızlı okuma ve kelime kavrama noktasında teknikler anlatıldı. Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından “Hafıza Teknikleriyle Yabancı Dillerdeki ve Çeşitli Bilim Dallarındaki Kelime ve Konuları Ezberleme/Kavrama Anlayarak Hızlı Okuma Yöntemleri” konusunda bir seminer gerçekleştirildi. Seminerin açılışında konuşan Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, öğrenme tekniklerinin iyi bilinmesiyle ve hızlı okuma teknikleriyle başarının artacağını vurgulayarak, “Bazen çok küçük bir bilgi hayatımızı zenginleştirebilir. Küçük diye önemsemeyebileceğiz o şey, hayatımızı kolaylaştırır ve bizi geleceğe taşır” dedi. İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulmecit Karaaslan ise, insan beyninde farklı bölgeler olduğu ve bu bölgelerin farklı özelliklerle çalıştığını söyledi. Ardından geçilen seminerde, hafızada tutma ve saklama teknikleri uzmanı Sinan Yılmaz sunumunu yaptı. Yılmaz, hafızanın genel çalışma prensibi ve bilginin kavranması konularında teknik bilgiler verdi. Etkinlik, karşılıklı soru cevaplarla son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin