Bartın Üniversitesi Karate'de Türkiye İkincisi Oldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Mayıs, 2016 07:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın Üniversitesi Karate’de Türkiye İkincisi Oldu

BARTIN Üniversitelerarası Türkiye Karate Şampiyonası’nda genel klasmanda 38 üniversite arasından ikinci olan Bartın Üniversitesi Karate Takımı 4 sporcusunu Portekiz’de düzenlenecek Dünya Karate Şampiyonası’na göndermeye hak kazandı. Bartın Üniversitesi Karate Takımı 38 üniversiteden 750 sporcunun katıldığı Üniversitelerarası Türkiye Karate Şampiyonası’nda genel klasmanda Türkiye ikincisi oldu. Elazığ’da Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şampiyonada Bartın Üniversitesi 67 kilogramda Abdullah Güner Türkiye Şampiyonu, 68 kilogramda Nursefa Kayan Türkiye ikincisi, 84 kilogramda Emre Boz Türkiye üçüncüsü, Erkek-Bayan takım Kumite’de ise takım olarak Türkiye üçüncüsü oldu. Ayrıca Bartın Üniversitesi sporcularından Bayan takım Kata’da Nursefa Kayan, Meryem Mazlum, Büşra Sağlamdemirel Türkiye Şampiyonu oldu. TÜRKİYE’Yİ DÜNYA ŞAMPİYONASINDA TEMSİL EDECEKLER Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Kul, üniversite olarak Türkiye’yi Üniversitelerarası Dünya Karate Şampiyonasında temsil edeceklerini kaydederek, “Alınan sonuçlarla Bartın Üniversitesi Karate Takımından Nursefa Kayan, Meryem Mazlum, Büşra Sağlamdemirel ve Abdullah Güler 10-13 Ağustos 2016 tarihleri arasında Portekiz’de yapılacak, ‘Üniversiteler Arası Dünya Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler. Oradan da sporcularımızın derecelerle döneceklerine inanıyorum. Bu noktada takım antrenörü Sami Yeşilbaş, yardımcı antrenör Ümit Öz ve üniversitemizi müsabakalar boyunca en iyi şekilde temsil eden tüm sporcularımızı tebrik ederim. Ayrıca spora ve sporculara desteklerini esirgemeyen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a teşekkür ederim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin