Karabük Postası tarafından
07 Nisan, 2016 09:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın Gelir Eşitsizliğinin En Düşük Olduğu İller Arasında

BARTIN Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü verilerine göre gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu bölge 0,304 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) bölgesi oldu. Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre Türkiye'nin 2014 yılına ilişkin Gini katsayısı 0,391 olarak tahmin edildi. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması (İBBS) Düzey 2?ye göre, Gini katsayısının, diğer bir ifadeyle gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu bölge 0,304 ile TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) bölgesi oldu. Bu bölgeyi 0,308 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) ve 0,309 ile TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane) bölgeleri izledi. Gini katsayısının en yüksek olduğu bölge 0,413 ile TRA1 (Erzurum, Erzincan, Bayburt) bölgesi olurken, bu bölgeyi 0,412 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) ve 0,391 ile TR62 (Adana, Mersin) bölgeleri izledi. Araştırma sonuçlarına göre, 2014 yılında en zengin yüzde 20'lik kesimin elde ettiği gelir, toplam gelirin yüzde 45,9'unu oluştururken, en yoksul yüzde 20'lik kesimin elde ettiği gelir yüzde 6,2 oldu. Bölgeler itibariyle en zengin kesimin toplam gelir içindeki payı TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) bölgesinde yüzde 49 iken, bu oran TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) bölgesinde yüzde 39,5 oldu. Diğer taraftan, en yoksul kesimin toplam gelirdeki payı TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın) bölgesinde yüzde 8,9 iken, bu oran TRA1 (Erzurum, Erzincan, Bayburt) bölgesinde yüzde 6,1 oldu. Bir diğer gelir dağılımı ölçütü olan P80-P20, toplumun en zengin yüzde 20'sinin gelirinin en yoksul yüzde 20'sinin gelirine oranı şeklinde hesaplanmaktadır. Türkiye genelinde 2014 yılında P80/P20 göstergesi 7,4 olarak hesaplandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
30 Ocak, 2026 09:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Sağlık Hizmetleri Değerlendirildi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla üst düzey bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara başkanlığında yapıldı. Toplantıya hizmet başkanları, başkan yardımcıları, Karabük’teki hastanelerin başhekimleri ile bağlı sağlık tesislerinin yöneticileri katıldı.

Toplantıda, Karabük’te sunulan sağlık hizmetlerinin mevcut durumu ele alındı. Hasta ve çalışan memnuniyeti, hizmet kalitesi, personel planlaması ile sağlık tesislerinin fiziki ve teknik altyapıları değerlendirildi. Ayrıca vatandaşlardan gelen talep ve geri bildirimler doğrultusunda hazırlanan raporlar görüşüldü.

Poliklinik hizmetlerinde randevu ve muayene süreçlerinin daha etkin hale getirilmesi, acil servislerde triyaj ve hasta yönlendirme uygulamalarının iyileştirilmesi kararlaştırıldı. Bunun yanı sıra sağlık tesislerinde hijyen standartlarının yükseltilmesi, güvenlik önlemlerinin artırılması ve fiziki alanların iyileştirilmesi konuları gündeme alındı.

Toplantıda personel motivasyonunun artırılması, görev dağılımlarının gözden geçirilmesi ve hizmet içi eğitimlerin planlanması da ele alındı. Sağlık hizmetlerinde dijital sistemlerin entegrasyonu ve veri yönetiminin güçlendirilmesi konularında da değerlendirmeler yapıldı. Toplantının ardından açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve sürdürülebilir hale getirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızın sağlığı için fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin