Bakan Eroğlu 26 müjde ile Bartın’a geliyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Ağustos, 2016 07:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Eroğlu 26 müjde ile Bartın’a geliyor

BARTIN Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 417 milyon lira tutarındaki 26 adet yatırım müjdesi ile Bartın’a gelecek. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bartın programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 14 adet tesisin ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM)’nce yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca DSİ tarafından yapımı tamamlanan 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 19 Ağustos Cuma günü Bartın’da düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 93 milyon lira yatırım bedelli 16 adet tesisin temelini atacak. Bakan Eroğlu saat 14.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Ulus Eldeş göleti ve sulaması ile 13 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak ve OGM tarafından yapılacak ağaçlandırma ve ormancılık projelerini açıklayacak. Eroğlu aynı merasimde DSİ tarafından inşa edilen 1 adet taşkın koruma tesisini de hizmete alacak. Bakan Eroğlu, Bartın’da 5 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 12 aileye de Orköy sertifikası da verecek. Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 3 ilçe, 17 yerleşim yeri ve 4 bin 947 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca, Ulus ilçesinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 27 Eylül 2013 ve 9 Temmuz 2014 tarihlerinde Bartınlılar’a verdiği 215 milyon TL’lik 29 müjdeye ilave olarak 417 milyon lira yatırım bedeline sahip 26 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Bartınlılar’a toplam 632 milyon TL’lik 55 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında ise taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, bal üretim ormanı, orman yangınlarıyla mücadele maksatlı 4 tesisin yapımı, Küre Dağları Milli Parkı’nda günübirlik alan düzenlemeleri ile 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun (OMGİ) kurulumu yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ccc 2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
25 Mart, 2026 13:05 tarihinde yayınlandı
0
0

ŞAMPİYONUN ADINI TAŞIYAN KÖPRÜ TALAN MI EDİLİYOR?

KÖPRÜ PARÇA PARÇA SOYULUYOR MU?

Karabük’te, milli boksör Elif Güneri’nin adını taşıyan yaya köprüsü bu kez bakımsızlık yanı sıra hırsızlık iddialarıyla gündeme geliyor.

Karabük’te Kartaltepe ile Yenişehir mahallelerini birbirine bağlayan ve 2019 yılında hizmete açılan köprü, zamanla kaderine terk edildiği yönündeki eleştirilerle sık sık gündeme gelmişti.

Son olarak vatandaşların iddialarına göre köprü üzerindeki metal, alüminyum ve aydınlatma sistemlerine ait çok sayıda parçanın sökülerek çalındığı öne sürülüyor. Özellikle kablo, aydınlatma aparatları ve bazı bağlantı ekipmanlarının yerinde olmadığı, mevcut yapı elemanlarında ise ciddi paslanmaya ve tahribata uğradığı görülüyor.

Daha önce de köprüde alüminyum korkulukların parça parça sökülerek çalındığı iddia edilmişti.

Vatandaşlar, hem güvenlik hem de estetik açıdan risk oluşturan bu durum karşısında yetkililere çağrıda bulunarak köprüde acil bakım ve denetim yapılmasını istiyor. Özellikle gece saatlerinde aydınlatma sistemlerinin zarar görmesinin, yayalar için ciddi tehlike oluşturduğu ifade ediliyor.

Karabük’ün gururu olan bir sporcunun adını taşıyan köprünün bu hale gelmesi ise kamuoyunda “değere sahip çıkılmıyor” yorumlarına neden oluyor.

Yetkililerden konuyla ilgili resmi bir açıklama bekleniyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin