Ayı Saldırısına Uğrayan Balıkçılar Olay Anını Anlattı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ağustos, 2016 14:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Ayı Saldırısına Uğrayan Balıkçılar Olay Anını Anlattı

 

Safranbolu ilçesi Sırçalı Kanyonu’ndan geçen Moğol Deresi’nde balık avlarken ayının saldırısı sonucu yaralanan Ahmet Avcı (42) ve Cevat Uysal (25), ayının önce 6 yaşındaki çocuğa yöneldiğini ifade ettiler.
Önceki gün  Safranbolu ilçesi Karapınar köyü yakınındaki Sırçalı Kanyonu’ndan geçen Moğol Deresi’nde arkalarından gelen ayının saldırısına uğrayıp ağır yaralanan ve derenin diğer noktasında balık avlayan 4 arkadaşlarının av tüfeği ile ayıyı vurup telef etmeleri sonucu ölümden dönen Ahmet Avcı (42) ve Cevat Uysal (25) yaşadıklarını anlattı.
Cevat Uysal, arkalarından gelen ayının ilk önce Ahmet Avcı’nın 6 yaşındaki oğluna saldırmak için hamle yaptığını ve çocuğu ayının pençelerinden kurtardığını ifade ederek, “Ayı altına yatırdı. Yüzümden kapacaktı. Ben suyun altına yattım. Bu sefer bacağımdan kaptı. Bacağımdaki et parçalarını kopardı, ağzıyla atarken gördüm. Ellerimle ayırmaya çalıştım. Ahmet ağabey baltayla vurunca ayı beni bırakıp ona döndü. Ayağa kalkar kalkmaz yere düştüm. Arkadaşlarımız vurmasaydı ayı bizi öldürecekti. Bacağımda kaslar parçalanmış. Sağ bacağımda kaval kemiğinde parçalı kırık var. Her sene balık tutmaya gittiğimiz yerdi. Bu zamana kadar hiç ayı görmemiştik. Bundan sonra ‘balık altın oldu’ deseler yine de gitmem oraya” dedi.
“ELİMDEKİ KÜÇÜK BALTAYLA AYININ SIRTINA VURDUM”
Ahmet Avcı ise hayatında ilk defa balık tutmaya gittiğinde bu olayı yaşadığını ifade ederek, “Dere boyunda 200-300 metre ilerledik. Ayı bizi takip ediyormuş, biz görmedik. Durduğumuz dere kenarında ayı Cevat Uysal’ın üzerine atlayarak yıktı. Onu öldürüyordu. Elimdeki küçük baltayla aynın sırtına vurdum ama bırakmadı. Baltayı ayının sırtına saplayınca bana döndü. Beni altına aldı. Elimi, bacağımı pençeledi. Başımda yara var. Bacağımı parçaladı. Arkadaşlarımız av tüfeğiyle ayıyı vurdu. Eğer vurmasalardı ayı beni öldürecekti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
4
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
09 Nisan, 2026 13:02 tarihinde yayınlandı
0
0

KARÇEV Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Karabük Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV) Olağan Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Birlik Başkanı Vali Oktay Çağatay, başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya, Birlik Meclis Üyeleri; Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, Ovacık Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda; çevre hizmetlerinin etkinliği, atık yönetimi uygulamaları ve yerel yönetimlerle sürdürülen iş birliği çalışmaları ele alındı.

Vali Oktay Çağatay, çevre hizmetlerinin planlı ve sürdürülebilir bir anlayışla yürütülmesinin önemine dikkat çekerek, “Doğal kaynakların korunması ve çevresel hizmetlerin etkin şekilde sunulması büyük önem taşımaktadır. KARÇEV’in yürüttüğü çalışmalar, ilimizde çevre yönetiminin güçlendirilmesine önemli katkılar sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin