Karabük Postası tarafından
09 Ağustos, 2016 15:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ayhan: “Bu Görüntü FETÖ’yü temizleme çabalarına gölge düşürmektedir”

CHP Safranbolu  İlçe Başkanı Ayhan, FETÖ yapılanmasında önemli yeri olan siyasiler hakkında hiç bir şey yapılmamasının dikkatlerini çektiğini belirterek,  “Örgütün kendilerine sağladığı finansmanla iş yapanlar, yine örgütün kendilerine sağladığı siyasi güçle seçilen kişiler, bugün en büyük FETÖ düşmanı görüntüsü ile hala boy göstermeye  devam ediyorlar” dedi   Cumhuriyet Halk Partisi Safranbolu İlçe Başkanı İbrahim Ayhan;   Hükümetin FETÖ'nün Devlet kademelerinden temizlenmesi için yürüttüğü operasyonları desteklediklerini ancak kurunun yanında yaşın da yanmaması için azami özenin gösterilmesi  gerektiğini söyledi. Örgütün kendilerine sağladığı finansmanla iş yapanların, yine örgütün kendilerine sağladığı siyasi güçle seçilen kişilerin, bugün en büyük FETÖ düşmanı görüntüsü ile hala boy göstermeye  devam ettiğini ifade eden Ayhan;  ortaya çıkan bu görüntünün de FETÖ’yü temizleme çabalarına gölge düşürdüğünü söyledi. FETÖ yapılanmasında önemli yeri olan siyasiler hakkında hiç bir şey yapılmamasına dikkat çeken Başkan Ayhan; buna örnek olarak da  2014 yerel seçimlerinden hemen önce FETÖ' ye bağlılığını basın önünde ifade etmekten çekinmeyip, hala görevinin başında olanları gösterdi. Ayhan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ tarafından başlatılan hain darbe girişimini CHP Safranbolu İlçe Başkanlığı olarak şiddetle kınıyoruz. Darbe girişiminin bastırılmasında büyük çaba gösteren halkımız ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatında görev yapan yurtsever personelimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Hükümetin FETÖ'nün devlet kademelerinden temizlenmesi için yürüttüğü operasyonları desteklerken, kurunun yanında yaşın da yanmaması için azami özenin gösterilmesini talep ediyoruz. Siyasi zeminde Atatürk İlke ve Devrimleri çerçevesinde yaşanacak birleşmenin de her zaman destekçisi olacağız. Her gün kamudan ve iş dünyasından yüzlerce insanın tutuklandığı veya açığa alındığı haberlerini izliyoruz.  Ancak bu güne kadar FETÖ yapılanmasında önemli yeri olan siyasiler hakkında hiç bir şey yapılmaması da dikkatimizi çekmektedir. Çevremizde;  örgütün kendilerine sağladığı finansmanla iş yapanlar, yine örgütün kendilerine sağladığı siyasi güçle seçilen kişiler, bugün en büyük FETÖ düşmanı görüntüsü ile hala boy göstermeye  devam ediyorlar. Bu görüntü iktidarın FETÖ'yü temizleme çabalarına gölge düşürmektedir. Buna en basit ve bilinen örnek, 2014 yerel seçimlerinden hemen önce FETÖ' ye bağlılığını basın önünde ifade etmekten çekinmeyip, hala görevinin başında olanlardır. Ayrıca olağanüstü KHK ile devletimizin köklü ve saygın birtakım kurumlarının kapatılması ve idari bağlılıklarının değiştirilmesi hususunda aceleci davranılması tarafımızca tereddütle karşılanmaktadır. Bu hain örgütün devletimizin her türlü kadrolarından temizlenip, ülke gündeminin bir an önce normalleşmesi isteklerimizi ifade ederek tüm halkımıza saygılarımızı sunuyoruz”  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Şubat, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Uzmanı uyardı: “Zehirli guatr belirtileri ihmal edilmemeli”

Zehirli guatr hakkında uyarılarda bulunan Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Esra Tutal, "Tiroit hormonları dokuların büyümesi, beyin gelişimi, kalori harcanması ve oksijen tüketimi gibi hayati görevlerinin yanı sıra kalp, karaciğer, böbrek, iskelet, kas ve cilt dokusu üzerinde de etki gösterir. Zehirli guatr, vücudun aşırı miktarda tiroit hormonuna maruz kalmasıdır" dedi.
Tiroit bezinin, T3 ve T4 hormonlarını üreten, boynun ön kısmında yer alan, vücudun en büyük endokrin organı olduğunu belirten Liv Hospital Samsun Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Esra Tutal, ‘zehirli guatr’ hakkında açıklamalarda bulundu. Tiroit bezinin, T3 ve T4 hormonlarını üreten, boynun ön kısmında yer alan, vücudun en büyük endokrin organı olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Esra Tutal, "Tiroit hormonları dokuların büyümesi, beyin gelişimi, kalori harcanması ve oksijen tüketimi gibi hayati görevlerinin yanı sıra kalp, karaciğer, böbrek, iskelet kası ve cilt dokusu üzerinde de etki gösterir. Zehirli guatr vücudun aşırı miktarda tiroit hormonuna maruz kalmasıdır. Bu bazen tiroit bezinden aşırı miktarda tiroit hormonu sentezlenmesinden bazen da tiroit iltihaplarından kaynaklanır" şeklinde konuştu.

Bu belirtilere dikkat
Zehirli guatrın belirtilerine dikkat çeken Uzm. Dr. Esra Tutal, şu bilgileri paylaştı: "Zehirli guatrın nedenine göre değişmekle beraber çarpıntı, sinirlilik, kolay yorulma, ishal, aşırı terleme, sıcağa tahammülsüzlük, normal yemeye rağmen kilo kaybı gibi şikâyetler görülebilir. Bazı hastalarda gözde irileşme ve dışarı çıkma gibi göz kaslarının etkilenmesine bağlı bazı belirtiler, bacak derisinde kızarıklık ve deride kalınlaşma gibi belirtiler de olur."

"İlaç tedavisi uygulanabilir"
Hastalığın tanısının muayene sonrası kan tetkikleri ile başlayacağını vurgulayan Uzm. Dr. Esra Tutal, "Kanda T3, T4, TSH gibi tiroit hormonları, bazı tiroit antikor değerlerine bakılır. Ayrıca ultrason ve sintigrafi de tanıda kullanılan görüntüleme yöntemlerindendir. Günümüz de zehirli guatrın tedavisinde kullanılan 3 yöntem vardır. Birincisi ilaç tedavisi, ikincisi ameliyat, üçüncüsü ise halk arasında atom tedavisi olarak bilinen radyoaktif iyot tedavisidir. Hangi hastaya hangi tedavinin uygulanacağına hastalığın nedeni, şiddeti ve eşlik eden diğer problemleri göz önünde bulundurularak karar verilir" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin