Hanife Akgül
•Tokatlı sakemde arıcılık kursu. Varmı varsa kursa katılmak istiyordum
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Karabük Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Arıcılık Kursu çalışmalarına İl Tarım Müdürlüğü hizmet binasında yapılan açılış toplantısı ile başlandı. Toplantıda konuşma yapan Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı; Eğitimin Müdürlüğün en önemli faaliyet unsurlarından biri olduğunu belirterek, “Arıcılık konusunda yaklaşık 100 kişi civarındaki bu yoğun eğitim talebinden de memnuniyet duyduk. Açılış toplantısı ile kursiyerlerimizin arıcılık bilgi seviyelerinin tespit edilerek buna göre iki ayrı arıcılık kursuna başlanacağız ve bu şekilde kursların daha verimli geçmesini sağlamayı planlıyoruz. kursun hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Toplantı sonrasında müracaatta bulunan kursiyerler arıcılık bilgi seviyelerine göre iki ayrı gruba ayrılarak haftada 10'ar saat üzerinden toplam 8 hafta sürecek olan iki ayrı Arıcılık kursuna başlandı.
Eflani ilçesinin Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Tavuk Evi Eflani Spor Kulübü'nün olağanüstü genel kurulu, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan İrfan Topçu, yeniden başkanlık görevine seçildi.
Bu seçimle birlikte Topçu, Eflani Spor'daki beşinci başkanlık dönemine resmen başlamış oldu. Kongrede ayrıca yönetim kurulu yapısı güncellenerek yönetici sayısı artırıldı ve daha kapsamlı bir yönetim anlayışı benimsendi.
Ekonomik zorluklara ve kulübün finansal sıkıntılarına rağmen görevi sürdürmeyi kabul eden Başkan Topçu’nun bu kararı, kulüp taraftarları ve camia tarafından takdirle karşılandı. Topçu’nun sorumluluk üstlenmesi, Eflani Spor çevresinde güven ortamını pekiştirdi.
Yeni yönetimin öncelikli hedefleri arasında; kulübün mali yapısını güçlendirmek, sportif başarıyı kalıcı hale getirmek ve Eflani Spor'u daha sağlam temeller üzerinde geleceğe taşımak yer alıyor. Yönetim kurulunun çalışmalarına kısa süre içinde başlayacağı belirtildi. Genel kurul sonrasında Eflani Spor camiası birlik ve dayanışma mesajı verirken, kulübün geleceği için ilçe halkından ve Karabük spor kamuoyundan destek beklediklerini bir kez daha dile getirdi.
Hanife Akgül
•Tokatlı sakemde arıcılık kursu. Varmı varsa kursa katılmak istiyordum