blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Haziran, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasya’da engelli yolcuyu araçtan indiren özel halk otobüsü şoförüne ceza

Amasya’da fiyatsız seyahat hakkına sahip engelli yolcuyla tartışıp araçtan indirdiği tespit edilen özel halk otobüsü sürücüsüne 2 bin 953 TL para cezası uygulandı.
Durağın 5 metre ötesinde durup kendisini içeri alan otobüs sürücüsünün; "Durak olmayan yerlerde otobüsü durdurmayın" biçiminde kelamlar sarf ettiğini, engelli kimlik kartını göstermesi sonrasında da tartışmayı sürmesi üzerine reaksiyon gösteren bedensel engelli Burçin G. (33), "Ben yüzde 45 engelliyim. Siz beni fiyatsız taşımak zorundasınız. Bütün otobüslere binebiliyorum" diye konuştuğunu söyledi.
Görüntülerde şoförün de "Sayın yolcularım, kusura bakmayın. Elim, ayağım titriyor şu anda. Bu hanımefendi beni rahatsız ediyor. Yoluma devam edemiyorum. Sizi bir sonraki otomobile vereceğim" formunda yanıt verdiği görüldü.
Sürücünün yolcuyu araçtan indirdiği olayın imajlarının toplumsal medyada paylaşılması üzerine Amasya Belediyesi zabıta takımları harekete geçti. Yapılan açıklamada, "İncelemeler sonucunda otobüs sürücüsünün fiyatsız seyahat hakkına sahip bir yolcu ile tartıştığı ve ilgili yolcuyu durak dışında araçtan indirdiği tespit edilmiştir. Kelam konusu tavrın toplu taşıma hizmetlerinin sistemini aksattığı ve yolcuyu mağdur ettiği anlaşılmıştır. Bu kapsamda, toplu ulaşım kurallarına ters hareket eden sürücü hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde cezai süreç uygulanmıştır" sözlerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
01 Aralık, 2025 10:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

5000 Evler Sosyal Tesisleri’nde Çalışmalar Sürüyor

Karabük Belediyesi, 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi’nde inşa edilen sosyal tesis projesinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

. Şehrin sosyal yaşamını güçlendirecek şekilde planlanan proje; geniş yeşil alanları, sosyal kullanım bölgeleri ve modern tesis binasıyla Karabük’e yeni bir yaşam alanı kazandıracak.

Toplam 13 bin metrekarelik alanda yürütülen projede, 10 bin metrekarelik bir yeşil alanla birlikte çocuk oyun ve spor alanları, dinlenme bölümleri ve yürüyüş yolları yer alıyor. Bunun yanı sıra 470 metrekare kapalı ve 150 metrekare açık teras alanından oluşan toplam 620 metrekarelik tesis binasının yapımı da hızla devam ediyor. Tesis, restoran ve çok amaçlı etkinlik alanı olarak vatandaşlara hizmet verecek.

 “KARABÜK’ÜN SOSYAL YAŞAMINA YENİ BİR NEFES KAZANDIRIYORUZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeye ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“5000 Evler’de hayata geçirdiğimiz bu sosyal tesis, vatandaşlarımızın dinlenebileceği, çocuklarımızın güvenle vakit geçirebileceği ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği modern bir yaşam alanı olacak. Karabük’ün sosyal yaşamına değer katacak bu yatırımı titizlikle sürdürüyoruz. Şehrimizin farklı bölgelerinde yürüttüğümüz projeler gibi bu tesis de yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım.” Çalışmalar planlanan takvime uygun olarak devam ederken, tesisin kısa süre içinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin