blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasra’daki patlamada ölen madenciler unutulmadı

Bartın’ın Amasra ilçesinde TTK’ya ilişkin maden cağında 3 yıl evvel meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 43 madenci için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Kurumuna ilişkin maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen faciada hayatını kaybeden 43 madenci için patlamanın yaşandığı ocak başında anma programı düzenlendi. Madencilerin yer altındaki ocaklara nakledildikleri servis kuyusunun önünde gerçekleşen anma merasimi Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Ak Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Amasra Belediye Lider Vekili İslam Nuri Çil, askeri erkan, vilayet ve Amasra ilçe protokolü, sendikacılar ve madenciler katıldı.
Grizu patlamasında hayatını kaybeden personellerin isimlerinin yer aldığı madenci anıtı önündeki yere sıralanan baretlere karanfil bırakıldı. Program, ölen madenciler anısına Kur’an-ı Kerim okunup, dualar edildi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, mesaileri öncesinde anma programına katılan maden personelleri ile sohbet etti. O gün yaşananları madencilerin ağızlarından tekrar dinleyen Vali Arslan, "3 yıl evvel büyük bir acı yaşadık. Tekrar yaşamamak için, biz devlet olarak gereken önlemleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Sizler de alınması gereken ferdi önlemleri alın, iş güvenliği kurallarına kesinlikle riayet edin. Sağlıklı bir halde maden ocaklarına girin ve çıkın" diye konuştu.
Madenciler, facia gününü tekrar hatırlayarak, duygusal anlar yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Aralık, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yayalara uygulamalı trafik eğitimi

Bolu’da trafik polisleri, yaya kazalarının önüne geçmek amacıyla Cumhuriyet Caddesi’nde denetim ve bilgilendirme çalışması yaptı. Yaya geçidini kullanan vatandaşlara "sol-sağ-sol" kuralını hatırlatan ekipler, telefon ve kulaklık kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde yayalara yönelik trafik güvenliği bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında yaya kazalarının önlenmesi amacıyla çalışma başlattı.
Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi üzerindeki yaya geçidinde uygulama yapan ekipler, vatandaşlara geçiş kuralları hakkında bilgi verdi. Eğitimlerde, "sol-sağ-sol" kuralına dikkat edilmesi, araçlar tamamen durmadan yola çıkılmaması ve ani hareketlerden kaçınılması gerektiği vurgulandı.
Ayrıca ekipler, karşıdan karşıya geçerken dikkat dağınıklığına neden olan cep telefonu ve kulaklık kullanımı konusunda da vatandaşları uyardı.
Uygulama kapsamında yayalara trafik kurallarını içeren broşürler dağıtıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin