Altın Rezaleti ile Başlayan 3. Karabük Tanıtım Günleri Sönük Geçti
Ankara Kızılay Meydanında Altınlı Lokum dağıtma Krizi ile başlayan 3. Karabük Tanıtım Günleri beklenen ilgiyi yine görmedi.
Karabük Tanıtım Günlerinin açılışı öncesi ilk olarak Ankara Kızılay Meydanında Altınlı Lokum dağıtıldı. Sadece 5 adet dağıtılan Altınlı Lokumların tanıdıklara verilmesi ulusal medyanın dikkatinden kaçmadı. Show TV tarafından yapılan haber adeta dala geçer nitelikteydi ve tanıtım günlerini gölgede bıraktı.
Haberi televizyondan izleyen Karabüklüler yapılanın tam bir rezalet olduğunu söylerken, “Karabük’ü tanıtıyorlar mı?, Rezil mi ediyorlar” bir anlam veremedik dediler.
Kızılay Meydanında yaşanan bu rezaletin ardından Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 19 Mayıs Perşembe günü TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in katılımı ile Karabük Tanıtım Günlerinin açılışı gerçekleştirildi. İlk günden başlayarak son güne kadar çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Tanıtım Günlerine ilk gün gösterilen ilginin diğer günler olmadığı gözlenirken, organizasyon bozukluğu ise dikkatlerden kaçmadı.
Tanıtım günlerinin her yıl yapıldığını dikkat çeken bir çok vatandaş Karabük Fuarlara da katılıyor ama bunun geri dönüşümü bir türlü sağlanamıyor. Kardemir Karabükspor’un tanıtıma katkısı bu tür etkinliklerden fazla oluyor. Bu tip organizasyonlara her yıl binlerce lira para harcanacağına Karabükspor’a katkı verseler daha iyi olur” dediler.
Bolu’da akşam saatlerinde sağanak yağış başladı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina saçaklarının altına girerek yağmurdan korunmaya çalıştı.
Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Aniden bastıran yağışa dışarıda hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina saçaklarının altına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, ana arterlerde trafik yoğunluğu meydana geldi. Sürücüler, görüş mesafesinin düşmesi ve yollarda biriken su nedeniyle trafikte kontrollü seyretti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yağmurun yarına kadar süreceği belirtilirken, vatandaşların ani hava değişimlerine karşı dikkatli olmaları istendi. Yetkililer ayrıca, oluşabilecek sel ve taşkınlara karşı sürücülerin daha tedbirli davranmaları gerektiğini hatırlattı.