Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bu yıl 2.’si düzenlenen Alioğlu Köyü Yağlı Güreşleri, şölen havasında gerçekleştirildi. Miniklerden başpehlivanlara kadar yaklaşık 200 güreşçi, er meydanında kıyasıya gayret etti.
Alaplı Alioğlu ve Hüseyinli köylerinin ortaklaşa düzenlediği güreşler, köyün piknik alanında yapıldı. Öğlen saatlerinde başlayan karşılaşmalar, gün uzunluğu devam etti. Vakit zaman tansiyonun yükseldiği uğraşlar, izleyicilerden alkış aldı.
Minik güreşçilerin performansı büyük beğeni toplarken, dereceye giren sportmenler çeşitli ödüllerle onurlandırıldı. Etkinliğe Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İl Genel Meclis Lideri Necdet Karayel, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, iş insanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Alioğlu Köyü Muhtarı Erol Ergün, yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:
"Ata sporumuzu yaşatmak ve gençlerimize sevdirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hüseyinli Köyü Muhtarımız Mustafa Aydın ile birlikte bu yılki tertibi köy derneğimizin katkılarıyla düzenledik. Halkımızın ilgisi bizleri çok keyifli etti. Bu aktifliği klâsik hale getirerek her yıl yapmayı hedefliyoruz."
Er meydanında ’Güreş Ağası’ seçimi de büyük heyecana sahne oldu. Açık artırmada Gökhan Güney ve Cihan Turan ortasında geçen çekişmede, 267 bin TL’lik teklifle Gökhan Güney yılın ’Güreş Ağası’ seçildi.