AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Özdağ’dan Safranbolu’ya Ziyaret - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İmsaka son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Mayıs, 2016 14:57 tarihinde yayınlandı
0
0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Özdağ’dan Safranbolu’ya Ziyaret

 

AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın misafiri olarak Safranbolu’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u ziyaret etti.

Tarihi Çarşı Belediye Binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ Öncelikle Korumanın Başkenti Safranbolu’muza hoş geldiniz diyorum. Sizleri burada görmek, ağırlamak bizleri ziyadesi ile mutlu etmektedir “ dedi.

Aksoy; Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a Safranbolu Belediyesinin çalışmaları, yeni projeleri, tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verirken “ Safranbolu Dünya Miras Şehri. Türkiye’de bulunana 15 miras şehrinden bir tanesi. Safranbolu’nun dünya mirasını sağlayan en büyük özelliği ikinci dönem Osmanlı sivil mimarisini bu güne kadar bir şehir bütünlüğü halinde korumuş olmasıdır. Şehrimizde şu anda 1560 adet tescilli eser bulunmaktadır ” dedi.

Safranbolu’nun turizm de 2009 yılından bu yana büyük bir atak yaparak şehri ziyaret eden turist sayısında önemli bir artış sağlandığını kaydeden Başkan Aksoy, Bununla birlikte geçtiğimiz yıl 285 bin turistin konakladığını söyledi.

Safranbolu Belediyesi olarak turizme çok büyük önem verdiklerini hatırlatan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Gerçekleştirilen projeler ve korumacılıktaki başarının pek çok il ve ilçe tarafından da örnek alındığını belirtirken, “Sayın Genel Başkan Yardımcımıza yeniden hoş geldiniz demek istiyorum”  şeklinde konuştu.

Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın daveti üzerine burada bulunduklarını dile getiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da yaptığı konuşmada; “Safranbolu’da bulunmaktan ve Sayın Belediye Başkanımızla tanışmaktan büyük mutluluk duydum” dedi.

Anadolu topraklarının medeniyetlerin, büyük devletlerin toprağı olduğunu ifade eden Özdağ; “ Bu topraklarda büyük devletler yaşadılar. Bu devletleri iki önemli unsurla ayakta tuttular. Birincisi orduları, ikincisi ise ekonomileri ile. Ne zaman ki zayıfladılar o zaman çöktüler. Ardından bu güzel topraklara Türkler olarak bizler geldik. Bilindiği üzere kültür bir milletin biriktirdikleridir. Eğer bu kültürü birileri taklit ediyor ise o zaman medeniyet oluyorsunuz. İşte biz de bir medeniyet olduk. Bu medeniyete Türk Medeniyeti diyoruz. Bu sebeple bizden öncekilerin eserlerini geleceğe taşımak adına çalışmalar gerçekleştirdik.

Bugün böylesine korunmuş bir şehirdeyiz. Sayın başkanımızın ifade ettiği gibi bu gün 1500’ün üzerinde tarihi eser burada ve takdire şayan bir şekilde korunmuş ben bu nedenle tebrik etmek istiyorum. Safranbolu’ya ben ilk defa geliyorum.  Ben böylesine güzel bir şehirde iki dönemdir Belediye Başkanlığı yapan ve birbirinden önemli projeler imza atan çok değerli bir beyefendi ile tanışma fırsatı da buldum.  Bu şehirde yapılacak her çalışmaya da destek olmaya devam edeceğimizi hatırlatıyor, yeniden hem Safranbolu’da bulunmaktan hem de sizlerle tanışmaktan büyük mutluluk duydum. Başarılarınızı devamını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Aksoy konuklara Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi’nde (SAKEM) yapılan tablolardan hediye etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude canakkale cephesi ve 18 mart bogaz zaferi anlatildi 92iZd18D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Çanakkale Cephesi ve 18 Mart Boğaz Zaferi anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen etkinlikte Çanakkale cephesinin açılmasından 18 Mart Çanakkale Zaferi’ne uzanan süreç askerî ve stratejik boyutlarıyla ele alındı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111’inci yıl dönümünde bir etkinlik düzenlendi. “Çanakkale Cephesinin Açılması ve 18 Mart Boğaz Zaferi” başlıklı konferansta Çanakkale Savaşları’nın tarihi, arka planı ve sonuçları kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Çevrim içi gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Yenal Ünal yaparken konuşmacı olarak ise Arş. Gör. Buğra Terzi yer aldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Ünal, Çanakkale Savaşları’nın anlamını, önemini ve tarihi derinliğini çok yönlü biçimde ele alarak geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bilinç köprüsü kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Arş. Gör. Terzi ise sunumunda destansı mücadelenin stratejik, askerî ve tarihî boyutlarını anlattı. Çanakkale cephesinin jeopolitik önemine dikkat çeken Terzi, Osmanlı Devleti’nin özellikle Balkan Savaşları sonrasında yaşadığı güç kaybının müttefik arayışını hızlandırdığını belirtti. Bu süreçte Enver Paşa öncülüğünde gerçekleştirilen reformlar ve Almanya ile kurulan yakın ilişkilerin belirleyici olduğundan bahsetti.

Çanakkale Savaşı’nın deniz ve kara harekâtlarının birlikte yürütüldüğü çok yönlü bir cephe olduğuna değinen Terzi, İtilaf Devletleri’nin ilk olarak Çanakkale Boğazı’nı geçme girişimlerinde bulunduğunu ancak deniz harekâtında başarısız olunması üzerine kara savaşlarına yöneldiklerini aktardı. Sunumda ayrıca savaşın dönüm noktaları hakkında bilgi verilirken özellikle Nusret mayın gemisinin 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında kritik rol oynadığı ifade edildi.

Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin