Nurettin Acar tarafından
15 Ağustos, 2021 10:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Aşkı için 10 Bin 112 Kilometreden Geldi

Safranbolu ilçesinde yaşayan Sezgin Solak (32) uygulama üzerinden tanıştığı Endonezyalı Kartini ile dünyaevine girdi. Eşi Solak için 10 bin 112 kilometre uzaklıktaki ülkesini bırakan Kartini Türk kültürüne ayak uydurmaya çalışıyor. Safranbolu ilçesinde bulunan bir otelin restoranın da çalışan 32 yaşındaki Sezgin Solak, uygulama üzerinden Endonezyalı Kartini ile tanıştı. 1.5 yıl boyunca görüntülü konuştuktan sonra birbirini tanıyan çift evlilik kararı aldı. Ailelerinde tanışmasının ardından 2020’nin aralık ayında Türkiye’ye gelen Kartini ve Solak çifti geçtiğimiz Ocak ayında nikah kıydı. Solak çifti geçtiğimiz hafta düğün yaparak dünyaevine girerken eşi için ülkesini bırakarak 10 bin 112 kilometre uzaklıktaki Karabük’e gelen Kartini Türk kültürüne ayak uydurmaya çalışıyor. "UYGULAMA ARACILIĞIYLA TANIŞTILAR" İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Sezgin Solak, 3 yıl önce Endonezya’ya tatil amaçlı gittiğini ve oranın halkı ile kültürlerinden çok memnun kaldığını belirterek “Türkiye’ye döndükten sonra sosyal medya uygulaması vasıtasıyla eşimle tanıştım. Önce mesaj attım. Daha sonra mesajımı gördü ve konuşmaya başladık. Daha sonra görüntülü konuşmalarla 1.5 yıl falan konuşup birbirimizi tanıdık” dedi. Ailelerin tanıştıktan sonra olumlu karşıladıklarını ifade eden Solak, tanışmadan sonra evlenme kararı aldıklarını söyledi. Kız isteme merasiminin görüntülü görüşme kanalıyla gerçekleştiğini söyleyen Solak, “Kız isteme olayı oldu, kabul ettiler. Uzak olsa bile güvendiler ve kızlarını ülkeme gönderdiler. Ocak 2021 tarihinde nikahımızı yaptık, 1 hafta önce de düğünümüzü yaptık. Çok şükür mutluyuz” diye konuştu. Eşi Kartina’nın ilk zamanlar zorluk yaşadığını aktaran Solak, zamanla Türk kültürüne adapte olduğunu belirtti. "TÜRKİYE'DE OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM" Uygulama aracılığıyla tanıştığı eşi Sezgin Solak’a güvendiğini aktaran Endonezyalı Kartini ise aileler tanıştıktan sonra kabul ettiklerini dile getirerek, “Ben evlenmek için Türkiye’ye geldim. Nikah yaptıktan sonra düğün yaptık. İlk başlarda zorlandım ama alıştım. Türkiye’de olduğum için çok mutluyum” şeklinde konuştu. Türk danslarını çok beğendiğini kaydeden Kartini, “Ailemi çok özlüyorum ama telefonla sık sık görüşüyoruz. Sonra eşimle birlikte gitmeyi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi. Kartini, Türk yemeklerine alıştığını ve en kolay yaptığı yemeklerin çorba ve pilav olduğunu söyledi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 19:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Şanlıurfa’da ‘UNESCO Müzik Şehri’ olma sevinci

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Kent, 2026 yılında UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısına ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa’ya UNESCO tarafından "Müzik Şehri" unvanı verilmesinin sevinci yaşanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, düzenlediği basın toplantısında, mutLu haberi basın mensuplarıyla paylaştı. Gülpınar, toplantıda tarihi, zengin kültürel birikimi ve köklü müzik geleneğiyle adından söz ettiren kentin UNESCO'nun Geliştirici Şehirler Ağı içerisinde "Müzik Şehri" unvanına sahip olarak önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

"Dünyanın önemli aday şehirlerini geride bıraktık"

Gülpınar, "Dünyanın dört bir yanından aralarında Kansas City, Belfast, Da Lat gibi iddialı birçok uluslararası aday şehirle bu süreçte yarıştık ve onları geride bırakarak bu prestijli organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandık. 2026 yılında düzenlenecek olan UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapma hakkı, geçtiğimiz hafta İtalya Pesaro'da gerçekleştirilen toplantıda ilan edildi ve bu önemli görev Şanlıurfa'mıza verildi. UNESCO Müzik Şehirleri Toplantısı'na ev sahipliği yapacak şehri simgeleyen küre İtalya'dan bize geçti. Küre, 2026 yılında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonraki ev sahibine teslim etmek üzere o güne kadar bizde kalacak. Bu karar, sadece şehrimiz için değil tüm Türkiye için büyük bir onur ve kültürel bir diplomasi zaferidir. Bu başarı, son bir yılda yürüttüğümüz yoğun çabalar ve diplomatik girişimler ile Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığımızın titizlikle yürüttüğü çalışmalar sayesinde mümkün olmuştur. Şanlıurfa'nın sadece bir müzik şehri değil, Göbeklitepe'den Balıklıgöl'e, eşsiz mutfağından halk edebiyatına kadar tarih ve kültürle yoğrulmuş çok yönlü bir medeniyetin merkezidir. Yaklaşık 80 ülkeden müzik şehirlerinin temsilcilerinin katılması beklenen bu toplantı, uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine, bilgi ve deneyim paylaşımının artırılmasına katkı sunacak; aynı zamanda şehrimizin yerel kültürel potansiyelinin global ölçekte tanıtımına imkan sağlayacaktır. Bugünden itibaren hazırlık sürecine girmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’ya müzik şehri unvanının verilmesi kentte büyük sevince neden oldu. Vatandaşlar, turizm başta olmak üzere birçok alanda gelişime büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.