Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ceylan: “Filyos Limanını 2014 Yatırım Programına Aldık ve 140 Trilyon Ödeneği Var”

Gündem Yayın: 14.11.2014 15:16
Yazar:
Ceylan: “Filyos Limanını 2014 Yatırım Programına Aldık ve 140 Trilyon Ödeneği Var”

II. Abdülhamid’in Rüyası Filyos Limanı Üç Yıl İçinde Bitecek

II. Abdülhamid’in rüyası haline gelen Filyos Limanı’yla ilgili Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan,  Filyos Limanı’nın üç yıl içinde tamamlanacağını belirtti. 

2014 yılı yatırım programına alınan Filyos Limanının ödeneğinin  140 Trilyon TL olduğunu ifade eden Ceylan;  Liman Projesi’nin sadece Karabük iline değil Zonguldak, Bartın’ın bölgesine de katkı sağlayacağını belirterek, Filyos Limanı’nın bundan önce Kamu İhale Kurumu’na (KİK) itirazlar edildiğini ve itirazların neticelenmesi sonucunda ihalenin Ulaştırma Bakanlığı tarafından da bizzat takip edildiğini ifade etti. Ceylan, Filyos Limanının takip ettiği konulardan biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Sadece Karabük için değil bölgemiz için çok önemli bir liman. Daha önce o limanla ilgili bildiğiniz gibi yatırım programına almıştık. 2014 yılı yatırım programında var ve 140 Trilyon TL civarında da hazır ve ödeneği bulunmaktadır. İhalesi yapılmıştır. Ama bu Kamu İhale Kurumu’na (KİK) itirazlar söz konusuydu. O itirazlarda neticelenmiştir.”
“LİMAN YAP-İŞLET MODELİYLE İHALEYE ÇIKACAK”
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 2014 yatırım programına alınan Filyos Limanı’nın son aşamasına geldiğini ihaleden sonra yer teslimi ve ardından inşaatın başlanacağını kaydederek sözlerine şöyle devam etti; “Ulaştırma Bakanlığı bu ihale işlemlerini takip etmektedir. Bazı ek kararlar almak gerekiyormuş, o kararlar neticesinde inşallah ihale neticelenmiş olacak ve yer teslimiyle birlikte inşaat aşamasına geçilmiş olacak. Ümit ediyorum ki Filyos Limanı’nın 3 yıl önce tamamlanmasını hedefliyoruz. Filyos Limanı’nda ilk olarak alt yapı ve mendirekler yapılacak. Üst yapı dediğimiz liman işletmeciliğini yap-işlet modeliyle Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Yine bunu paralel bir biçimde üç yıl içinde bitirmeyi arzu etmekteyiz.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Minik öğrenciler, renkli görüntülere sahne oldu

Eğitim Yayın: 05.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Minik öğrenciler, renkli görüntülere sahne oldu

Bolu’da hayata geçirilen “Okudum, Hissettim, Paylaşıyorum” projesi çerçevesinde, okudukları kitaplardan akılda kalan objeleri tasarlayan ve karakterleri canlandıran minik öğrenciler, renkli görüntülere sahne oldu.

Mudurnu Nilüfer Hatun Anaokulunda öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması için “Okudum, Hissettim, Paylaşıyorum” projesi gerçekleştirildi. Okulda gerçekleştirilen etkinlikte minik öğrenciler, okudukları kitaplar hakkında edindikleri bilgileri ve yaşadıkları deneyimleri proje haline getirdi. Okudukları kitaplardan akılda kalan objeleri tasarlayan ve karakterleri canlandıran öğrenciler, renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğin çok güzel olduğunu dile getiren öğrenci velisi Sevim Öztaş, “Bugün burada okudum, hissettim, paylaşıyorum projesini izlemeye geldik. Öğrencilerimiz çok güzel çalışmışlar. Emek vermişler, eğitim ilk önce anasınıfında başlar” diye konuştu.

Paylaş: