Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ay Yıldız Stadyum Atletizm Pisti IAAF Class 2 Sertifikalı

Spor Yayın: 03.11.2014 15:05
Yazar:
Ay Yıldız Stadyum  Atletizm Pisti IAAF Class 2 Sertifikalı

Karabük Üniversitesinin 25 bin kişi kapasiteli Ay Yıldızlı Stadyumunun,  ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek Futbol FIFA-UEFA kriterlerine uygun,  Atletizm Pisti’de IAAF Class 2 sertifikasına sahip olduğu bildirildi.

Stadyumda;  Atletizmin tüm dallarının yapılabileceği, Uluslararası standartlarda, Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından onaylı Class 2 sertifikasına sahip 8 kulvarlı Pistte, uzun atlama, üç adım atlama, yüksek atlama ve sırıkla yüksek atlama gibi tüm atlama branş alanlarının bulunduğunu ifade eden  Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal: “Karabük Üniversitesi olarak kuruluşumuzla belirlediğimiz gelişim ve stratejik plan dâhilinde spor yatırımlarına büyük önem verdik. Bu doğrultuda gerek yetenekli ve belirli bir performans düzeyinde, gerekse ilgilendikleri spor branşında kendilerini geliştirmek isteyen öğrencilerimize ve personelimize bu imkânları sağlamak için spor tesisi yatırımları yapmaktayız. 25 bin kişi kapasiteli Ayyıldızlı Stadyumumuzda bu önemli yatırımlarımızın başında geliyor. Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun akademik birimi ve Üniversitemizde aktif 76 öğrenci kulübünün hepsinin çalışma ofisleri de stadyumumuz içerisinde yer almaktadır. Bu haliyle 7/24 yaşayan bir komplekstir. Stadyumumuz ulusal ve uluslararası her türlü spor müsabakalarının yapılabilmesi için planlayarak yaptık. Atletizm Pistimiz de Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu tarafından Class 2 Sertifika ile belgelendi. Her branş için spor yapma imkanı sunan Atletizm Pistimiz ile ulusal ve uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapabileceğiz. Uluslararası standartlardaki Stadyum ve atletizm pisti, Üniversitemiz ve Karabük için bir prestij tesis oldu. Stadyum ile birlikte Karabük’te önemli organizasyonların gerçekleştirileceğini ve atletizm alanında önemli başarıların yakalanacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Keskinkılıç ve Karakaş’tan Ulaştırma Bakanına Ziyaret

Manşet Yayın: 02.05.2024 13:54
Keskinkılıç ve Karakaş’tan Ulaştırma Bakanına Ziyaret

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti.

Yenice için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ” Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na  Filyos Limanına ulaşım anlamında da çok önemli rol alan Yenice yolumuzun duble yol ağına alınmasının bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını anlattık ve Yenice’mizin diğer sorunları ile ilgili bir sunum yaptık çözüm noktasında talimatını verip, incelemelerde bulunacağını ve konuyu yakından takip edeceğinin sözünü verdi” dedi.

Yenice için gerekli olan her şeyin takipçisi olacaklarının altını çizen Başkan Karakaş, bundan sonraki süreçte de Ankara’ya yapacakları ziyaretlerde ilçenin sorunlarını gündeme getireceklerini söyledi.