Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

MEDYA’NIN SOSYAL’İ…

Köşe Yazıları Yayın: 15.02.2021 09:41

Sosyal medyanın dijitalleşmesiyle, dünyada ve ülkemizde tahmin edilemeyecek, beklenmedik çok önemli ve çok büyük değişiklikler oldu…

Kontrol edilemeyen sosyal medyanın, emeklemesi, gelişmesi ve büyümesi göz açıp kapayıncaya kadar çok kısa sürede oluverdi…

Tüketici bir toplum olmanın da en önemli etkenlerinden olan sosyal ve dijital kahvehaneler, özellikle gençleri ve insanları tamamen etkisi altına almış durumda…

Sosyal Kahvehane ve dijital ortamın eğlence mekânlarına girebilmek için kullanılan dijital cihazlar da sık, sık model değiştirerek toplumun ekonomik olarak başını döndürmekte…

Sosyal medyada kullanılan cihazların sıklıkla model değiştirmesi, kullanıcıları sömürmekten başka bir şey olmadığı anlaşılmadığı sürece, bu model değişiklikleri hızla devam edecek..

Sosyal medya, sosyal kahvehaneler, dijital ağların kullanıcılara faydası ve zararını düşünen var mı derseniz, bugün bunu düşünen yok….

Sosyal medya ve dijital ağların küresel ayağı, sadece sistem yürüsün, her gün kullanıcılara yeni kullanıcılar eklensin, modeller değişsin, insanlar gelirlerinin büyük bir kısmını, sosyal medya, sosyal kahvehaneler ve dijital ağları kullandıkları cihazlara harcasın…

Bugün sosyal ve dijital ağlar, yazılı ve görsel medyanın hemen, hemen tamamını kontrol eder hale gelmiş durumda…

Artık geçmişte olduğu gibi, yazılı ve görsel medya, devleti, hükümeti, siyaseti ve bürokrasiyi kısaca kamuoyunu takip etmeyi bıraktı…

Günümüzde yazılı ve görsel medya artık haberleri sosyal ve dijital ağlardan almakta ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere haberleştirmekteler…

 

Sosyal medya, artık basın toplantılarını tarihe karıştırmak üzere….

Artık, devlet, hükümet, siyaset, kurum ve kuruluşlar basın toplantısıyla verecekleri bilgileri, açıklamaları, sosyal ve dijital ağlar vasıtasıyla, yazılı ve görsel olarak kamuoyuna sunmakta…

Artık devlet, hükümet yetkilileri, bürokrasi, kamuoyu, yetkili ve yetkisizler her konuda haber olacak veya olmayacak her türlü görüş ve düşünceyi, sosyal ve dijital ağlar ve sosyal kahvehaneler vasıtasıyla kamuoyuna duyurabilmekte…

Bunun faydaları ve zararları, her gün sosyal ve dijital ağlar, sosyal kahvehanelerde konuşulanların, toplumda oluşturduğu tepkiden anlaşılmakta…

Özellikle gençlik, toplumun dikkatini ve tepkisini çekecek konuları da sosyal ve dijital ağlar vasıtasıyla kamuoyuna iletirken, bunların çoğunluğu insanların nefretini kazanan, şiddet içeren, yasaları ve kuralları çiğneyen paylaşımlar olduğu görülmekte…

Artık yetkililer basın toplantılarını yazılı ve görsel medyanın huzurunda yaparak, kamuoyu adına medyaya soru sorma imkânı tanımalı…

Sosyal ve dijital ağlarda, topluma kötü örnek olacak yazı ve görsellerin yayınlanması ve paylaşılması önlenmeli…

Şiddet içeren, gençliğe ve topluma kötü örnek olan görsel ve yazılı paylaşımları yapanlar adalet ve hukuk karşısında hesap vermeli ve bu konuda yasal düzenlemeler vakit geçirilmeden hayata geçirilmeli…

Düşünce ve görüşlerin ışık olması dileğiyle…

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kuran-ı Kerim’i en güzel okumak için yarıştılar

Manşet Yayın: 30.04.2024 13:10
İhlas Haber Ajansı
Kuran-ı Kerim’i en güzel okumak için yarıştılar

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 10 ilin katılımıyla düzenlenen, Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 1. Bölge Finali Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gerçekleştirildi.

Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen “Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 1. Bölge Finaline 10 ilden yarışmacı katıldı.
Jüri üyeleri, yarışmacılara, tecvid kuralları, okuma tarzı, ses ve makam gibi kriterlerden 100 üzerinden puan verildi.

AW193677 06 scaled
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa MEB Temsilcisi Mehmet Şahap Özalaybey, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, KAİMDER Başkanı Hasan Yıldırım, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
Programda konuşan MEB Temsilcisi Mehmet Şahap Özalaybey, ” araştıran sorgulayan bilgi ve Hikmet’in yolundan giden çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış bireyler şeklinde yetiştirmek amaçlanmaktadır. Genel Müdürlüğümüz bu bağlamalda ülkemizde her yıl Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, ezan okuma ve hafızlık yarışmaları düzenlemektedir. Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında kendi illerinde dereceye giren öğrencilerimiz bugün bölge finalinde yarışacaklar, onlara başarılar diliyorum” dedi.

AW193677 05 jpg
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş da düzenlenen yarışmalar sayesinde gençlerin Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anladıklarını ve doğru bir şekilde okumalarına katkı sağladığını, aynı zamanda gençler arasında da dostluk ve dayanışmayı arttırdığını ifade etti.
Konuşmaların ardından ortaokul ve lise kategorilerindeki yarışmada birinci olanlar 21 Mayıs ‘ta düzenlenecek Türkiye Finalinde illerini temsil edecek.

AW193677 04 jpg