Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KORE GAZİSİ TEK. ASSB. NECATİ DALGIÇ’LA (1927- 2014)

Köşe Yazıları Yayın: 18.01.2021 08:51

Necati Ağabey, Karabük Demir-Çelik Fabrikalarında uzun yıllar birlikte çalıştığımız, hem cemiyet hem de iş yaşamında çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle bilinen saygın bir büyüğümüzdü. Vefatından bir süre önce ziyaret ettiğimde Kore anılarından söz ederken çocuklarına bıraktığı aşağıdaki yazının bir örneğini bana vermiş ve “belki de Ayla” ile nasıl karşılaştığını anlatmıştı. Sabaha karşı arazide kalan bir aracı kurtardıktan sonra çekicisiyle birliğe dönerken çamurlar içinde, açlık, korku ve soğuktan titreyen kız çocuğunu aracına alıp birliğe götürdüğünü, burada bu çocukla birlikte yetim kalan diğer çocuklara da Kahraman Mehmetçiğin nasıl sahip çıktığını sözlerine eklemişti. Tedavi ve  izin amacıyla Tokyo’ya gönderilen personelin getirdiği sigaraları, “ verin asker amcalara ben dağıtacağım” şeklindeki çaba ve ısrarını hiç unutamadığını anlatırken duygulanmış ve gözleri buğulanmıştı.

Nur içinde yat Sevgili Ağabeyim. Mekanın cennet olsun.

Başlıksız 1 kopya 10

Başlıksız 2 kopya 10

Başlıksız 3 kopya 10

Başlıksız 4 kopya 10

Başlıksız 5 kopya 9

 

Fikret GÖKÇE

Kıbrıs Gazisi-Mak.Müh.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da 371 kök kenevir ele geçirildi: 1 tutuklama

Kastamonu Yayın: 05.05.2024 12:12
İhlas Haber Ajansı
Kastamonu’da 371 kök kenevir ele geçirildi: 1 tutuklama

Kastamonu’da jandarma ekipleri tarafından bir bağ evinde yapılan aramada 371 kök kenevir ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şahıs tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu madde imal ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalar çerçevesine, Kastamonu’nun Tosya ilçesinde İ.D. isimli bir şahsın uyuşturucu madde üreterek ticaretini yaptığı tespit edildi. Ekipler tarafından şahsa ait bağ evinde yapılan aramada 371 kök kenevir bitkisi ve sentetik ecza hapı ele geçirildi.

Jandarma ekiplerince gözaltına alınan şahıs, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıs tutuklandı.

Paylaş: