Karabük Orman İşletme Müdürü M. Emin Uzunsoy; 2014 yılında 20 adet örtü yangını meydana geldiğini belirterek, “2014 yılı yangın sezonu açısından bize sıkıntı vermeyen bir yıl oldu bunda da Karabük halkının payı büyük” dedi
Karabük Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, geçtiğimiz yıllara göre 2014 yılının yangın açısından bir kendilerine sıkıntı vermediğini belirterek, “Yangın sezonu az sayıda bir yangınla atlatmış isek halkımızın bunda payı çoktur. Bu duyarlılığı ve hassasiyeti gösteren Karabük halkına teşekkür ediyorum” dedi
Karabük İşletme Müdürlüğüne bağlı çalışma alanında 2014 yılında 20 adet yangın meydana geldiğini ifade eden Orman İşletme Müdürü Uzunsoy; “ Bu yangınlar örtü yangını idi. Sezon içersinde yanı yaz sezonunda almış olduğumuz bol yağışlar ve yangınlara anında müdahale etmemiz neticesinde yangınlar büyümeden önlendi. 2014 yılında çıkan yangınlarımızın 12 adeti Aydınlıkevler Mahallesinin üzerinde idi. Biz gerekli tedbirlerimizi aldık Temmuz ayında sadece orada 11 yangın meydana geldi. Burada meydana gelen yangınlar sonrası yapmış olduğumuz takipler ile orada da son noktayı koyduk ve yangınların çıkmamasını sağladık. Geçtiğimiz yıllara göre yangın açısından sıkıntılı bir sezon geçirmedik. Yangın sezonu az sayıda bir yangınla atlatmış isek halkımızın bunda payı çoktur. Ben sizlerin aracılığı ile bu duyarlılığı ve hassasiyeti gösteren Karabük halkına teşekkür ediyorum” dedi.
GENEL MÜDÜRLÜĞÜN VERDİĞİ BÜTÇE RAKAMLARINI YAKALADIK
2014 Yılı üretim çalışmalarını toparladıklarını ve genel Müdürlüğünden kendilerine verdiği bütçe rakamlarını yakaladıklarını söyleyen Müdür Uzunsoy; “Orman İşletme Müdürlüğümüzün bu sıralarda yapmış olduğu çalışmalarda var. 2014 yılı üretim çalışmalarını toparladık. Genel Müdürlüğümüzün bize vermiş olduğu bütçe rakamlarını yakaladık. Hedeflerimizin üzerine de çıkmayı düşünüyoruz. Bir taraftan da 2015 yılı damgalarımıza başladık. Orman kooperatiflerimize 2015 yılı işlerinden de önümüzdeki haftalar içersinde iş vermeye başlayacağız. Köylülerimizi iş güç anlamında boş bırakmamış olacağız. Yine Karabük Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2013-2014 yılında dikmiş olduğumuz fidanların gençlik bakımlarını tamamladık. Gelir getirici türler anlamında son iki yıldır bakanlığımızın başlatmış olduğu konu ile ilgili biz Karabük Orman İşletme Müdürlüğü olarak biz badem fidanı olarak çalışıyoruz. Geçen sene 18 köyde yapmış olduğumuz badem sağlarımızın yüzde 90’ı oldukça iyi. Bu yılda aynı şekilde 18 ayrı köy belirledik, 18 köyden 6 köyümüzde çalışmalarımızı bitirdik. 12 köyde de gelir getirici türler ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.
ORMAN ZARARLILARINA KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR
Orman zararlıları ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Orman İşletme Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy; “Onunla ilgili laboratuarımız var yırtıcı böcekler üretiyoruz. Bu yıl 5 bin 500 yırtıcı böceği ürettik doğaya salınımını yaptık. Bu tür çalışmalarımızla zararlı olan böcekleri ormandan uzaklaştırmış oluyoruz. Ormanlarımız açısından son derece faydalı oluyor” diye konuştu.