Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Öğrenciler Kaçmasın Diye Ağaçları Yağladılar

Zonguldak Yayın: 18.10.2014 07:28
Yazar:
Öğrenciler Kaçmasın Diye Ağaçları Yağladılar

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idaresi, öğrencilerinin okul bahçesinden dışarı çıkmalarını önlemek için hem demir parmaklıkları hem de duvar dibindeki ağaçları iş makinelerinde kullanılan gres yağıyla yağlayarak tedbir aldı. Kdz. Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idarecileri, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başında yeni bir uygulamaya imza atarak öğrencilerin hem teneffüsler hem de öğle tatillerinde okul bahçesinden dışarı çıkmalarını yasakladı. Okul bahçesini kontrol için öğrencilerin başlarına nöbetçi öğretmen görevlendiren idare, ayrıca okulun etrafındaki demir telleri yükselterek öğrencilerin üzerinden atlayamayacağı bir duruma getirdi. Ancak okul idaresinin tüm tedbirlerine rağmen öğrenciler bir yolunu bulup okul bahçesinden dışarı çıkmayı başardı. Okul idarecileri öğrencilerin ağaçlara tırmanıp okul bahçesi dışına çıktıklarını fark edince ilginç bir çözüm buldu. Yöneticiler öğrencilerin okul bahçesinden dışarı çıkışlarını engellemek için bahçe duvarına yakın noktadaki ağaçlara öğrenciler tırmanmasın diye daha çok iş makinelerinde kullanılan gres yağı sürdü. Öğrencilerin demir parmaklıkların aralarını açmaları üzerine idare bu kez de demirleri gres yağıyla yağladı. Öğrenciler ise yaşanan bu durumdan şikayetçi olduklarını ifade etti. Okulun hapishaneye çevrildiğini ileri süren öğrenciler ne tedbir alınırsa alınsın bir yolunu bulup dışarı çıkmayı başardıklarını ifade etti. Okul bahçesinde nöbet tutan öğretmenler ise öğrencileri korumak için böyle bir yasağa başvurulduğunu dile getirdi. Aldıkları tüm tedbirlere rağmen öğrencilerin dışarı çıkmalarına engel olamayan nöbetçi öğretmen gazetecilere, “Ben burada nöbet tutuyorum, öğle yemeği bile yemedim, fedakârlık yapıyoruz” dedi. Öğrenciler ise yasağın kaldırılmasını istedi. Kendilerine kararın Zonguldak Valiliği tarafından alındığının söylendiğini ifade eden öğrenciler “Öğle paydosunda bile dışarı çıkamıyoruz” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 12:00
İhlas Haber Ajansı
Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Türkiye’de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından bazı balıkçı tekneleri ağırlıklı olarak Atlas ve Hint Okyanusu’na yönelerek avcılık yapıyor.

Türkiye, Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaparken, 15 ülke ile de antlaşma yapmak üzere müzakereler sürüyor.

Türkiye’den yapılan uluslararası anlaşmalar kapsamında Türk balıkçı gemileri ağırlıklı olarak Atlas Okyanusu’nun Batı Afrika sahilleri olmak üzere Fas, Moritanya, Fildişi Sahili, Somali gibi ülkelerin sularında tıpkı Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz’de olduğu gibi farklı balık çeşitlerini avlıyor.

Uluslararası sularda avlanan gemilerin çoğunluğunu Doğu Karadeniz’den giden balıkçı gemileri oluştururken, Türkiye şu ana kadar Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaptı. 15 ülke ile anlaşma yapmak üzere müzakereler devam ediyor.

Türkiye karasuları dışında onlarca balıkçı teknesi, 2 binin üzerindeki tayfası ile avlanma yaparken, son yıllarda ülkemizde gerek iklimsel değişiklik gerekse çevresel faktörlerden dolayı su ürünleri avcılığı üretiminde yaşanan dalgalanmalar endüstriyel balıkçılık yapan balıkçı teknelerinin zor duruma düşmesine neden oluyor. Hem balıkçıların avlanma miktarını nispi olarak artırmak hem yeni ürün alanları bulmak için son yıllarda Türkiye su ürünleri üretiminin olduğu ülkelerle beraber ikili balıkçılık antlaşmaları yaparak bu doğrultuda Atlas ve Hint Okyanusu’nun yolunu tuttu.