Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ürün Güvenliği Haftası

Gündem Yayın: 14.10.2014 15:02
Yazar:
Ürün Güvenliği Haftası

13 – 19 Ekim 2014 tarihlerinin “Ürün Güvenliği Haftası” olması nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, açıklama yaptı.

Emirsüleymanoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Piyasa Gözetimi ve Denetiminin amacı; Tüketicilerin ve diğer kullanıcıların sağlığını, can ve mal güvenliğini korumak, İktisadi aktörleri adil olmayan rekabete karşı korumak amacı ile yapılmaktadır.

Kullanım süresi içinde, normal kullanım koşulları risk taşımayan veya kabul edilebilir ölçülerde risk taşıyan ve temel gerekler (ürünün; insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından sahip olması gereken asgari güvenlik koşulları) bakımından azami ölçüde koruma sağlayan ürüne güvenli ürün tanımının yapıldığı, ürün üzerine iliştirilen CE işaretinin de güvenli ürün olduğunu göstermektedir.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sorumlu olduğu ürünler başta Asansörler, Asansör bakım işletme, Aerosol Kaplar, ATEX Ürünleri, Basınçlı Ekipmanlar, Elektrikli Ekipmanlar, Gaz Yakan Cihazlar, Kazanlar, Makinalar, Otomotiv, Sivil Kullanım Amaçlı Patlayıcı Maddeler, Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar, Zorunlu Standart Düzenlenmemiş olan kapsamında yaklaşık 1500 farklı ürün grubunda denetimler yapılmaktadır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sorumlu olduğu ürün grupları ile ilgili karşılaşılan sorunlarla ilgili olarak şikayetlerin gerek internet üzerinden http://www.sanayi.gov.tr/ve http://karabuk.sanayi.gov.tr/ adreslerinden ulaşılabilen “Ürün Güvenliği – Şikayet Formu” kısmından gerekse de İl Müdürlüğümüze şahsen dilekçe ile başvuru yapılabilir. Gelen şikayetler üzerine denetimler planlanarak sorunun çözümü sağlanacaktır.”

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karadeniz’in tek teknoloji lisesi geleceğin gözde mesleklerine öğrenci yetiştiriyor

Eğitim Yayın: 02.05.2024 12:12
İhlas Haber Ajansı

Geleceğin gözde meslekleri arasında gösterilen yazılım geliştirme, siber güvenlik, savunma elektronik sistemleri ve elektrikli araçlar bölümlerinin bulunduğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Karadeniz’in tek teknoloji lisesi olarak eğitim veriyor.

2023-2024 eğitim-öğretim döneminin başında Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde açılan lise puanla öğrenci aldı. Mevcut 120 öğrenci bulunan okulda öğrenciler yazılım geliştirme, siber güvenlik, savunma elektronik sistemleri ve elektrikli araçlar alanlarında dersler alıyor. Eğitim sürecinde öğrenciler üniversitenin laboratuvarlarından yararlanabilirken, kimi zaman da üniversitede öğretim elemanlarının derslerine giriyor.

“Biz öğrencilerimizin mesleki anlamda rahatlıkla iş bulabileceği alanları tercih ettik”

Lise hakkında bilgi veren OMÜ MTAL Müdürü Doç. Dr. Kemal Özcan, “Lisemiz 2023-2024 yılı eğitim-öğretim döneminin başında 4 bölümle açıldı. Bu bölümler yazılım geliştirme, siber güvenlik, savunma elektronik sistemleri ve elektrikli araçlar olarak güncel 4 bölümümüzle açıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması neticesinde eğitim hayatına başladı. Puanla öğrenci aldık. ’Karadeniz’in tek teknoloji lisesi’ diyoruz. Çünkü Karadeniz’de üniversite ortaklığıyla açılmış tek lisedir. Bu tür liselerin çoğalacağını düşünüyoruz” dedi.

Lise hakkında bilgi veren Özcan, “Lisemizde özellikle Türkiye’de çok önemli dediğimiz savunma sistemlerine yönelik bölümler var. Elektrikli araçlar çok yaygınlaştı. Bunlara yönelik teknik elemanların ihtiyaçlarına yönelik bölümlerin açılması gerekiyordu. Üniversitemiz bu altyapıya sahip olarak bu bölümlere de destek sağlıyor. Öğrencilerimiz OMÜ’nün imkanlarını kullanıyorlar. OMÜ Mühendislik Fakültesi’nin laboratuvarlarında eğitim alıyorlar. Üniversitemizdeki öğretim üyeleri mesleki derslerde öğrencilerimize takviye ederek derslere giriyorlar. Yabancı dil konusunda OMÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun desteğini alıyoruz. Bunların yanı sıra OMÜ’nün tüm sosyal imkanlarını öğrencilerimiz kullanıyor. Okulumuzda fen lisesinden gelen öğrenciler var. Biz öğrencilerimizin mesleki anlamda rahatlıkla iş bulabileceği alanları tercih ettik. Şu anda zaten Samsun’da savunma sanayiye yönelik ciddi yatırımlar var. Türkiye’de de aynı şekilde. Buna benzer bölümler tercih edildi. 12. sınıfımızı tamamen akademik yetiştirmeye ayıracağız. Üniversite eğitimini göz ardı etmiyoruz. Öğrenciler stajlarını da yine 2’li anlaşmalarla savunma sanayisine yönelik bazı firmalarla şimdiden anlaşmalarımızı yaptık. Elektrikli araçlarla ilgili anlaşmalarımızı yaptık. Siber güvenlik ve yazılımla ilgili anlaşmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

Fen lisesinden okula nakil aldıklarını belirten bazı öğrenciler ise okulun imkanlarının çok iyi olduğunu ifade etti.