Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ovacık’ta çıkan yangında yan yana olan 2 ev kül oldu

Ovacık Yayın: 06.01.2020 08:45
Yazar:
Ovacık’ta çıkan yangında yan yana olan 2 ev kül oldu

Ovacık ilçesine bağlı Şamlar köyünde çıkan yangında köy muhtarına ait olan, yan yana 2’şer katlı iki ev alevlere teslim oldu. Yangında köy muhtarı Raşit Hastürk ve kardeşi Adem Hastürk ile aileleri alevlerin arasından kendilerini dışarı atarak kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre, yangın sabaha karşı Şamlar köyünde köy muhtarı Raşit Hastürk’e ait ahşap evde çıktı. Çıkış nedeni bilinmeyen yangın bir anda ahşap evi sardı. Yangını fark eden muhtar Hastürk ile kardeşi Adem Hastürk aileleri ile birlikte alevlerinden arasından kendilerini güçlükle dışarı attı. Hızla büyüyen alevler bu kez ahşap evinde yanında bulunan muhtar Hastürk’ün iki katlı diğer evine de sıçradı. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen Ovacık Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale bulundu. Yangın’ın diğer evlere de sıçramaması için Karabük ve Safranbolu belediyelerinden de takviye ekip istendi.
Öte yandan Ovacık Belediye Başkanı Yakup Nartel’de olay yerine gelerek eline altığı hortumla yangınla müdahale etti.
Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınırken, çıkan yangında 1 eşek telef oldu. Jandarma yangınla ilgili inceleme başlattı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ormancılara önemli eğitim

Dünya Yayın: 09.05.2024 16:24
İhlas Haber Ajansı
Ormancılara önemli eğitim

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü personeline, sahada yaptıkları üretim çalışmaları ve iş güvenliği konusunda eğitim verildi.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından iki aşamalı olarak düzenlenen eğitimin birinci kısmında Uluçay Orman İşletme Şefliğinde, doğru ağaç kesme teknikleri, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre uyulması gereken hususlar, yürürlükte bulunan standardizasyon esaslarına göre ağaçların nasıl boylanacağı ve değerlendirileceği ile ilgili bilgiler katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamada karşılaşılan sorunların katılımcılar tarafından dile getirilip karşılıklı olarak değerlendirilmesinin ardından eğitimin birinci kısmı tamamlandı. Mudurnu Merkez Orman Emvali Deposu’nda devam eden eğitimin ikinci kısmında üretimde görevli tüm şef ve memurlara standardizasyon, ölçüm ve tasnif işlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. 2024 yılında belirlenen programların iş termin planında yer alan takvime uygun olarak gerçekleştirilmesi için tüm tedbirlerin bir an önce alınması ve uygulamaya geçilmesine dikkat çekilerek kazasız bir yıl geçirilmesi temennisi ardından eğitim sona erdi.