Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Muhtarlardan İndirim Anlaşması

Gündem Yayın: 29.09.2014 06:41
Yazar:
Muhtarlardan İndirim Anlaşması

Karabük Muhtarlar Derneği Başkanı ve 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Harmanbaşı, MUDO Mağazaları ile yüzde 50 indirim anlaşması yaptı.

Derneğe üye tüm muhtarların yararlanacağı indirim ile ilgili olarak mağaza önünde bir açıklama yapan Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı; “Merkez Mahalle Muhtarları Derneği olarak Karabük genelindeki bütün Muhtarlarımıza, üyelerimize Karabük’ün seçkin mağazalarından MUDO Mağazasıyla yüzde 50 indirim anlaşması yaptık. Ben öncelikle MUDO Mağazası sahibine, yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.  Bunu Muhtarlarımıza yapılmış güzel bir jest olarak görüyorum. Gerçekten Muhtarlar Cemiyet hayatının önemli insanları, kılık kıyafetleri son derece düzgün olmalı, sürekli göz önündeler. Temsil ettiği yeri en iyi bir şekilde temsil etmeli, her alanda kendisini ortaya koymalı diye düşünüyorum. MUDO mağazası yıllardır Karabük’e hizmet veren bir mağaza, giyim konusunda kaliteli hizmetler veriyor, bu hizmetlerden yararlanmak için kendileriyle bir görüşme yaptık bizleri makul karşıladılar. Bu sadece Karabük Merkez Mahalle Muhtarlarını değil, Karabük genelindeki tüm Muhtarlarımızı kapsamaktadır. Gerçekten Muhtar arkadaşlarımızın büyük bir eksikliğini gidermiş olduk, kaliteyi daha ucuza alacağız” dedi.

Mağaza yetkilisi ise yaptığı açıklamada, “Mağaza olarak muhtarlarımızın yanındayız, yüzde elli net indirim ile yardımcı olmaya çalışacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çiftçiler ve üreticilerin gelir seviyesi TABİAT ile artırılacak

Manşet Yayın: 08.05.2024 15:06
Çiftçiler ve üreticilerin gelir seviyesi TABİAT ile artırılacak

Karabük’te çiftçilerin ve üreticilerin gelir seviyesini artıracak olan Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor (TABİAT) projesinin açılış lansmanı yapıldı.

Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor (TABİAT) projesinin açılış lansmanı 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Vali Mustafa Yavuz, Karabük’ün yüzde 74’ünün ormanlarla kaplı olduğunu belirtti.
Geriye kalan yüzde 26’lık kısmın sadece 17’sinde tarım yapılabildiğini ifade eden Yavuz, “Bizim binlerce dönüm arazide, yüzlerce dönüm arazide tarım yapma şansına sahip değiliz. O zaman ne yapmamız lazım? Arkadaşlarımızla konuştuk. Bizim biraz daha katma değeri yüksek, ticari değeri yüksek, dar alanlarda yetiştirdiğimiz zaman çiftçimize gelir getirebilecek olan ürünleri yönelmemiz lazım” dedi.

AW199464 04 scaled

 

“Üreticilerimizin gelir seviyesini arttırabiliriz”
Karabük coğrafyasının ve ikliminin en uygun olanının tıbbi aromatik bitkiler olduğunun altını çizen Yavuz, “O zaman biz bu tarım arazisi olarak kısıtlı coğrafyada da toprakta katma değeri yüksek, tıbbi aromatik bitkileri yetiştirdiğimiz zaman hem tıpta hem kozmetikte hem gıda da açıkçası kullanılan ürünlerde katma değeri düşen ürünlerle birlikte biz çiftçilerimizin ve üreticilerimizin gelir seviyesini arttırabiliriz” diye konuştu.

AW199464 06 scaled
Tıbbi aromatik bitkilerle TABİAT Karabük markası altında bir yolculuğun beklenildiğini anlatan Yavuz, “Valiliğimizden, müdürlüklerimize, kaymakamlıklarımıza, ticaret odalarımıza, muhtarlarımıza, ziraat odalarımıza, çiftçilerimize kadar bu ürünleri markalaştırmamız lazım. Aynı zamanda turizm sektörüyle de ilişkiler kurmamız lazım. Yetiştireceğimiz ürünlerin hasat şenlikleriyle, turizm sektörün yakışır bir şekilde paketleyerek, bu ürünlerimizi açıkça satışa koyarak turizmle birlikte de ilişkilendirip tıbbi aromatik bilgilerimizi turizm sektörüyle iç içe geçirip hasat ve diğer faaliyetlere bu şehrin turizmi ile birlikte düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık tarafından proje tanıtım sunumu yapıldı.
Vali Yavuz’un çiftçilere tohum ve fidan dağıtımı yapmasıyla program sona erdi.

AW199464 05 scaled