Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Küçük İrem için Oniki bin liraya ihtiyaç var

Yenice Yayın: 22.10.2019 08:50
Yazar:
Küçük İrem için Oniki bin liraya ihtiyaç var

İrem  17 kez ameliyat oldu, umut yeni ameliyatta

Yenice  Özal Mahallesi’nde   annesiyle birlikte yaşayan 7 yaşındaki İrem Sahra’nın dramı göz yaşartıyor. Yedi  yaşındaki İrem, annesi Yeliz  Yağbasan’ın verdiği bilgiye göre iki yıl önce karaciğer nakli oldu. Mikro sefali hastalığı  tanısı konulan küçük  İrem Ataşehir Memorial Hastanesinde karaciğer nakli  olmadan önce de güneş alerjisine sahipti.  Küçük İrem’de güneşe karşı oluşan alerji zamanla cilt kanserine dönüştü. Cilt kanseri nedeniyle yüzünde çıkan tümörler şimdi de gözlere sıçradı. Küçük İrem’in bu dertten kurtulabilmesi için acilen ameliyat olması gerekiyor. Şimdiye değin 12’si yüzünden olmak üzere toplam 17 kez ameliyat olan küçük İrem, gözde belirlenen rahatsızlıktan sonra bu kez Şişli Memorial Hastanesi’nde  18. ameliyatına girecek. İrem’in gözündeki tümörlerle ilgili tanıyı Prof. Dr. Barış Sönmez koydu. Bu olayın farkına da 16 Ekim’de varıldı.

Yüzünde oluşan tümörler ameliyatla alındıktan sonra yeniden beliriyor. Tümörler  bu kez gözlere de sıçradı. Gözlerdeki tümörlerin alınması için 12 bin liraya ihtiyaç var.

Şimdiye kadar yapılan ameliyatları kendi olanaklarıyla karşılayan aile şu anda tam sıkışmış durumda. Yedi yaşında olan, okula gidemeyen ve konuşamayan İrem Sahra’ya sahip çıkmak için tüm Yeniceliler yardıma davet edildi.

Yapılan açıklamada; “Çocuğun  yaşama dönebilmesi için annesi Yeliz Yağbasan adına açılan TR960001000533710525185003 – 0533710525185003 hesaba tüm Yenicelilerin karınca kararında katkıda bulunmaları bir insanlık görevidir. Ayrıca, şehrimizi yönetenler ;başta kaymakamlık ve belediyeler olmak üzere, tüm kurumlar bu duruma duyarlılık göstermelidirler. İnanıyoruz ki, bu olaya  sahip çıkacakların başında yerli esnafımız başı çekecektir.  Gönderilecek bir kuruş bile küçük İrem’in yaşama şansını artıracaktır. Ayrıca, inanıyoruz ki, bu tür olaylara duyarlılığıyla bilinen Sayın  Valimiz  Fuat Gürel de desteklerini esirgemeyecektir” denildi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tırın önünde metrelerce sürüklenip burunları bile kanamadan kurtuldular

Gündem Yayın: 06.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı

Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca Mart 2024 tarihinde Tokat’ta meydana gelen kazalar paylaşıldı. Kaydedilen görüntülerde bir otomobil tırın önünde metrelerce sürüklendi. Araç içerisinde bulunanlar şans eseri burunları bile kanamadan kurtuldular.

Türkiye’nin birçok ilinde farklı tarihlerde meydana gelen trafik kazalarının görüntüleri, Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca kaydedildi. Tokat’ta şubat ayında meydana gelen 4 ayrı kaza da kameralar tarafından an be an kaydedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2024 yılının Mart ayında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarının kaydettiği farklı illerdeki trafik kazalarının görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntülerde Tokat’ta 4 ayrı kaza kameralara yansıdı. Dikkatsizlik ve geçiş üstünlüğüne dikkat etmeyen sürücüler kazalara neden oldu.

“Metrelerce sürüklendi”

İlk görüntüde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önündeki caddede meydana geldi. Görüntüde bir otomobil aynı yönde ilerleyen tırın sıkıştırması ile yan döndü ve metrelerce sürüklendi. Kazada şans eseri otomobilde bulunanlar yara almadan kurtuldu.

“Otobüs hızını alamadı”

İkinci görüntüde ise şehir içi Özel Halk otobüsü durmayarak kırmızı ışıkta duran arabalara arkadan çarptı. Kaza nedeniyle araçlarda maddi hasar meydana geldi.

“Yine kavşak yine kaza”

Paylaşılan diğer iki kaza da şehirdeki farklı kavşaklarda meydana geldi. Geçiş üstünlüğüne dikkat etmeyen araçlar çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle araçlarda maddi hasar meydana geldi.