Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
24 Eylül, 2014 06:55

Belgesel Film Ödülleri Sahiplerini Buldu

A+ A-
 Safranbolu Belediyesi tarafından 15.’si düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalinde 'Ruh Güreşçileri Dukhoborlar' adlı belgesel birinci olurken, Festival kapsamında Misak-ı Milli Meydanı'nda ödül töreni yapıldı.  Törene; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, jüri üyeleri ve çok sayıda davetli ile binlerce vatandaş katıldı. Profesyonel kategoride Yalçın Yelence'nin yönettiği 'Ruh Güreşçileri Dukhoborlar' isimli belgesel birinci, Aydın Kapancık'ın yönettiği 'Fırtına' isimli belgesel ikinci, Haydar Demirtaş'ın yönettiği ‘Misafir' isimli belgesel ise üçüncü oldu. Amatör film kategorisinde ise Fuat Demirhan'ın yönettiği 'Son Urartulular' adlı belgesel birinci, Said Tuğcu ve Sıla Özsoy'un 'Altın Kızlar' adlı belgeseli ikinci, Ali Avlar'ın yönettiği 'Sazende' adlı belgesel de üçüncü oldu. Süha Arın Özel Ödülü'ne de 'Yalnızlık Çağı' adlı belgeselle Mehmet Ali Sevimli layık görüldü. Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği Ödülü ise 'Son Urartulular' filmiyle Fuat Demirhan'a verildi. Ayrıca Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne Kerime enyücel layık görüldü. Dereceye girenlere ödülleri ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, 23. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve diğer davetliler tarafından verildi. Ödül töreninde konuşan Mehmet Ali Şahin, bu yılki festivalin alt temasının 'Ustaya Saygı' olduğunu hatırlatarak, "Ama bu aslında ustalara saygıdır. Sadece ustalara değil, emeğe, alın teri, göz nuruna saygıdır, tüm ustalara selam olsun diyorum" dedi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

19 Ekim, 2024 14:35

Safranbolu’daki İstismar İddiasına Soruşturma Başlatıldı

Safranbolu’daki İstismar İddiasına Soruşturma Başlatıldı
A+ A-

İçişleri Bakanı Yerlikaya, cinsel istismara uğradığını iddia eden kadının koruma altına alındığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karabük’te cinsel saldırıya uğradığını ve kendisine şantaj yapıldığını ileri süren 19 yaşındaki kadının koruma altına alındığını ve iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "18.10.2024 günü sosyal medyadan yayın yapan F.A. isimli kızımızın Karabük ili Safranbolu ilçesinde olduğu tespit edilmiş, 18.10.2024 günü gece saat 23.50 sıralarında kendisiyle irtibata geçilmiştir. Karabük Valiliğimiz koordinesinde; Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte çalışılmış, kızımıza yönelik güvenlik ve koruma tedbirlerinin alınması sağlanmıştır. Kızımız devletimizin koruması altındadır. Soruşturma, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığımızca kızımızın adliyede ‘Adli Görüşme Odasında (AGO)’ psikolog eşliğinde ifadesinin alınmasına başlanılmıştır. Konuyla ilgili iddiaların detaylı araştırılması devam etmekte olup, gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" ifadelerine yer verdi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Derman Eczanesi
Derman Eczanesi
Adres

PTT Caddesi Havuzluhan No:25/B Karabük

Telefon

(370) 424-1955

Koç Eczanesi
Koç Eczanesi
Adres

Emek Mahallesi, Akıntürk Sokak No:19-24 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 413-3070

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455