Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

MHP Merkez İlçe Başkanı Sarıtaş’tan Yurt Açıklaması

Gündem Yayın: 06.09.2014 15:32
Yazar:
MHP Merkez İlçe Başkanı Sarıtaş’tan Yurt Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Yalçın Samet Sarıtaş, Karabük’te Yurt sorunu yaşandığını söyledi.

“Sarıtaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

“2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminin açılmasına artık sayılı günler kaldı. Ülkemizin değişik köşelerinden yaklaşık 10 bin öğrenci kardeşimiz de yüksek öğrenimlerini gerçekleştirmek üzere Karabük Üniversitesini tercih etti.

İçerisinde bulunduğumuz eğitim-öğretim döneminde Karabük Üniversitesi’nde eğitim görecek öğrencilerimiz 1 Eylül 2014  Pazartesi gününden itibaren kayıtlarını yaptırmak üzere ilimize geldiler. Ancak ne yazık ki birçok öğrenci kardeşimiz ve onların aileleri evlatlarını yerleştirecek devlet yurtlarının yetersizliğinden,özel yurtların ve ev kiralarının fahiş fiyatlarından dolayı mağdur, boynu bükük ve çaresiz kaldılar “Ne yapacağız ? Nasıl yapacağız ?” sorularıyla kara kara düşünmeye başladılar. Ne hazindir ki biz bu filmi geçtiğimiz yıl da izlemiştik

Tüm bu yaşanan olumsuzlukların ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Burhanettin Uysal’ın geçtiğimiz günlerde Karabük Basınına yapmış olduğu açıklamaları da hayret ve ibretle izlediğimizi bu vesile ile ifade etmek isteriz.Çünkü Sayın Rektör yaptığı açıklamada;”Kamuoyunda Karabük’te bir yurt sorunu olduğu konuşuluyor, halbu ki özel yurtlarımız yeterli sayıda var.Bugün itibariyle ‘Yurt bulamadım, kalacak yerim yok, Karabük şehrini terk ediyorum’ diyen bir kişinin çıkmış olması mümkün değil. “ifadelerini kullanmışlardır.

Şimdi buradan soruyoruz; Sayın Rektör Karabük Özel Yurtlar Genel Başkanı mıdır yoksa,Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Yönetim Kurulu Başkanı mı?

Bu yıl ki kayıtlarla Karabük Üniversitesi öğrenci sayısı 42 bine ulaşmış, ancak devlet yurtlarının kapasiteleri üç binlerde kalmıştır.Toplam devlet yurdu kapasitenin öğrenci sayısının % 10’unu bile barındırmadığı bir ortamda aynı zamanda YURTKUR Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın Rektörün açıklamaları son derece trajikomik bulduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak isteriz

Acaba Sayın Rektör nerede yaşamaktadır?

Anadolu’nun muhtelif vilayetlerinden ilimize eğitim görmek için gelmiş; asgari ücretlinin,esnafın,işçinin,emeklinin,memurun,kısacası devlet yurtlarından başka bir yerde barınma imkanı olmayan çocuklarımızın ortada  bırakılması ya da özel yurtlara mahkum edilmesi hangi vicdana sığmaktadır?

Sayın Rektör’ün tabiriyle “BARINMA SORUNU YOKTUR!” Evet,BARINMA SORUN OLMAKTAN ÇIKMIŞ, KRİZE DÖNÜŞMÜŞTÜR!

Keşke Sayın Rektör 25.000 kişilik stadyum ya da havaalanı projeleriyle meşgul olmak yerine öncelikli görevlerini yapsaydı ve bu çocuklarımız sokakta kalmasaydı

Ya da Sayın Rektör keşke kampus alanı içinde personele lojman olarak başlayan, ancak daha sonra şahsi mülke dönüştürülen ve bu gün bazıları tarafından öğrencilere kiraya verildiği iddia edilen 220 konut yerine öğrenci yurdu yapılmasını sağlasaydı

Tüm bu yaşananların ardından insanın aklına şu sorular geliyor. Bir rektörün öncelikli görevi mağduriyetlerin giderilmesine yönelik çözüm odaklı çalışmalar yapmak mıdır,yoksa birilerine çalışkan ve şirin gözükerek oturduğu koltuğu siyaset sahnesine sıçrama tahtası olarak kullanmak mıdır?”

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İYİ Parti’de istifalar nedeniyle il yönetimi düştü

Politika Yayın: 03.05.2024 04:12
İhlas Haber Ajansı

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı’nda yaşanan istifalar nedeniyle il yönetimi düştü.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı yönetiminde birçok ismin istifası nedeniyle il yönetimi düştü. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın partisinden istifasının ardından Trabzon İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. İl Başkanlıği görevinden istifa ettiğini belirten Fatma Başkan, 2023-2024 seçimlerinde partilerinin uygulamış olduğu stratejinin başarılı olmadığını belirterek, “Özellikle yerel seçimlerde muhalefete karşı kullanılan dil ve söylemler seçmen nezdinde eleştiriye ve şüpheye sebebiyet verdi. İYİ Parti’nin oyları gün gün eridi. Bizler sürecin gittiği noktanın farkındaydık fakat partimize zarar vermemek adına genel merkezin aldığı kararlar başarıya götürmeyecek olsa da uyguladık. Parti aidiyetimizle birlikte çalıştık. Vekilimiz Yavuz Aydın’la yerel seçimlerde birçok konuda fikir ayrılığına düştük. Fakat seçim sürecinde partime zarar vermemek adına yine her şeye rağmen süreci düzgün yönetmeye çalıştım. Ancak İYİ Parti olarak sınırlı il ve ilçeler dışında ülke genelinde ağır bir hezimete uğradık. Trabzon’da Mustafa Bıyık başkanımızla Yomra Belediyesi’ni alarak mevcut belediyemizi koruduk” dedi.

“İYİ Parti için tekrar bir çıkış yakalama fırsatı vardı”

“Kendi söylemlerimizle çeliştik, millete ve tabana rağmen siyaset yapılmayacağını gördük” diyen Başkan, “Bu durumun ardından Genel Başkanımız Meral Akşener bir kongre kararı aldı ve aday olmayacağını belirtti. İYİ Parti için tekrar bir çıkış yakalama fırsatı vardı. Partimizin çok değerli üç ismi kongrede adaylığını açıkladı. Bunlardan birisi de şehrimizin gururu, bakanımız Koray Aydın’dı. Biz kendisini destekledik. Zaten Trabzon teşkilatına yakışan da buydu. Trabzonlu bir genel başkan adayı varken başka bir adayı destekleyemezdik, bize yakışmazdı. Süreçte diğer genel başkan adaylarımızı da aradım ve hayırlı olsun dileklerimi ilettim. Trabzon çok farklı bir şehirdir. Bu şehrin yazılı olmayan kuralları, çok keskin normları vardır. Bu şehir milliyetçidir, kendi adamını tutar. Kendinden olanı her zaman destekler. Fakat İYİ Parti Olağanüstü Kongresi’nde böyle olmadı. İYİ Partililerin oyları ve emekleri ile siyaset yapan ve partimize umut olan Genel Başkan Sayın Koray Aydın’la dostluk yapıp, yol yürüdüğü halde desteklemeyenler oldu” şeklinde konuştu.

“Yaşanan bu olaylardan sonra sağlıklı bir çalışma ortamı kalmadığını düşünüyorum”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini kaydeden Başkan, “Kongrede yaşanan bazı olaylar bizi derinden sarsmıştır. Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık, kongrede oy kullanamamıştır. Bilgileri yanlış girilmiştir. Kasıtlı veya kasıtsız bilmiyoruz. Ancak bir önceki kongrede sorunsuz oy kullanabilen bir delegenin bu seçimde oy kullanamaması şüpheli bir durumdur. Kongre ile alakalı çok daha fazla şey söyleyebilirim ancak siyasi etik gereği bu konulara fazla girmek istemiyorum. Sonuca gelecek olursak artık İYİ Parti İl Başkanı olarak yaşanan bu olaylardan sonra sağlıklı bir çalışma ortamı kalmadığını düşünüyorum. Bugün itibariyle yürütmüş olduğum İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’na ve İYİ Parti ailesine başarılar dilerim. Şimdiye kadar benimle yol yürümüş il yönetim kurulu üyelerime, ilçe başkanlarıma, teşkilat mensuplarıma ve partimize gönül veren herkese emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.