Karabük Postası tarafından
01 Ağustos, 2014 15:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yücel Huzur Evi TBMM Gündeminde

Karabük Yücel Huzur Evi ile ilgili iddiaların CNN Türk haber kanalının İnternet Sitesi ile Karabük yerel Basının da yer almasının ardından  CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer konuyu  TBMM gündemine taşıyarak bakana sorular yöneltti ve Bakanlığın olaya el koyması gerektiğini söyledi

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Yücel Huzur Evinde yaşandığı iddia edilen bazı konuları Meclis gündemine taşıdı. Yüceer huzurevi sakinlerine yönelik vahim iddialarla ilgili bir an önce inceleme başlatılmasını istedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, 2008 yılında Safranbolu’da bulunan Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı yuvada zihinsel engelli bir çocuğa tecavüz edilmesi sonucu 2 yıl hapis cezası alan ve infazı ertelenen iki memurun haklarında atanamadan yoksun bırakılması kararına rağmen Huzurevine Müdür Vekili ve Müdür Yardımcısı Vekili olarak atandığının basında yer aldığını hatırlattı.

Yüceer, 2012 yılında yapılan bu atamaların ardından huzurevinde yaşlılara ve taşeron firma çalışanlarına yönelik baskı ve tehditlerin arttığının, yaşlılar ile çalışanların bazılarının kurum müdürü ve yardımcıları tarafından korunduğu, diğerlerine karşı kışkırtıldığı, fiili saldırılara kadar varan olaylara neden olduğunun öne sürüldüğünü kaydetti. Yüceer, iddialar arasında yaşlıların birbirinden tecrit edildiği, sosyal ilişkilerin azaltıldığı, hijyen koşullarının kötüleştiği, yemeklerin niteliğinin ve miktarının azaldığı olduğunu da ifade etti.

YÜCEER: “İDDİALAR VAHİM”

CHP’li Yüceer, iddiaların son derece vahim olduğunu belirterek, bir an önce Bakanlığın olaya el koyması gerektiğini bildirdi. Yüceer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “-Bakanlığınız tarafından huzurevinde iddialar üzerine herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa gerekçesi; başlatılmışsa sonuçları nelerdir? -Kurumla ilgili Bakanlığınıza herhangi bir şikayet gelmiş midir? Gelmişse müfettiş görevlendirilmiş midir? Görevlendirilmemişse gerekçesi nedir? -Müdür ve müdür yardımcısı olarak görev yapan iki memurun mahkeme tarafında haklarında atamadan yoksun bırakılması hükmü verildiği doğru mudur? Doğruysa mahkeme kararına rağmen kurumun başına atanmasının hukuki gerekçesi nedir? -Kurumda diyetisyen var mıdır? Varsa ne zamandır görev yapmaktadır? Yaşlıların öğünlerinin, diyetisyen yerine kurumda görev yapan bir hemşire ile aşçı tarafından hazırlandığı iddiası doğru mudur? -Kurum müdürünün şikayet eden yaşlılara, “Beğenmiyorsanız zıkkımın kökünü yiyin” diye yanıt verdiği iddiası araştırılmış mıdır? -Kurum yöneticilerinin odalarında TV yayını varken, yaşlılara bir yılı aşkın bir süredir, “uydu alıcısının arızalı” olduğu gerekçesiyle televizyon izletilmediği iddiası doğru mudur? -Kurum müdürünün huzurevinde çalışan ve kendilerine “900 liralık köleler” diye hitap ettiği taşeron işçilere, işe girişte “iş ahlakına uymayan kanunsuz davranışlarda bulundukları” yönünde bir bildirim imzalatarak, ileride buna dayanarak tazminatsız olarak işten çıkarılmalarının yolunu açtığı iddiası doğru mudur? 2012 yılından önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç taşeron işçi tazminatsız işten çıkarılmıştır? -Son iki yılda kurumda yaşanan herhangi bir olay adli mercilere yansımış mıdır? Yansımışsa sonuçları ne olmuştur?”

 

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

OMÜ’de 155 akademisyene profesörlük belgesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) daha evvel profesör ünvanı alan ve dokümanını teslim almamış akademisyenlere düzenlen sade bir merasimle “profesörlük belgeleri” takdim edildi.

Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın’ın mesken sahipliğindeki davete profesörler ağır ilgi gösterdi. Rektörlük binası fuaye alanında düzenlenen ve 155 profesörün evrakını teslim aldığı aktiflikte Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, akademisyenleri tebrik etti.

Programda; davetli profesörlerin yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Burak Pancar ile Rektör Danışmanı Doç. Dr. Emine Şendurur da hazır bulundu.

OMÜ Devlet Konservatuvarı Müzik Kısmı Piyano Anasanat Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olga Hasanova’ın öğrencisi Beren Melis Menekşe piyanosu ile aktifliğe mana kattı.

Program profesörlerin merasim için hazırlanan özel alanda hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.