Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Başkan Aksoy’un 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Safranbolu Yayın: 23.07.2014 13:09
Yazar:
Başkan Aksoy’un 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Başkan Aksoy, Yayınladığı Mesajla Basında Sansürün Kaldırılışının 106. Yıldönümünü ve Basın Bayramını Kutladı.

Basın kuruluşları ve çalışanlarının, halkın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılayan demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu ifade eden Aksoy; Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, aynı zamanda demokrasimizin de en büyük güvencesidir” dedi.

Demokrasinin sağlıklı bir yapıya kavuşmasının ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesinin, basın özgürlüğünün gerçekleşmesi ile mümkün olabileceğini hatırlatan Aksoy şöyle devam etti: “Bu düşüncelerle, ‘24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının 106. Yıldönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gıda yönetmeliğine uymayan işletmelere 8,3 milyon TL ceza

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 04:24
İhlas Haber Ajansı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da gıda denetimlerinde kurallara uymayan 215 işletmeye 8 milyon 298 bin TL idari para cezası uygulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılında toplam 22 bin 165 denetim gerçekleştirildi. İl genelinde bulunan bin 398 kayda ve onaya tabi gıda üretim yeri, 6 bin 37 gıda satış yeri, 4 bin 711 toplu tüketim yeri ve 604 de kayda ve onaya tabi yem satış yerlerinde yapılan 22 bin 165 adet denetimden 2 bin 54 adet numune alındı. Alınan numuneler neticesinde kurallara uymayan veya gerekli şartları taşımayan 215 işletmeye 8 milyon 298 bin 389 TL idari para cezası kesildi.

Paylaş: