Karabük Postası tarafından
01 Temmuz, 2014 00:55 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta İhracat Arttı, İthalat Azaldı

ZONGULDAK Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2014 yılının Mayıs ayında Zonguldak'ta ihracat arttı, ithalat ise azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü tarafından 2014 yılı Mayıs ayı dış ticaret istatistikleri açıklandı. Türkiye'de ihracat yüzde 3.6 arttı, ithalat 10.3 azaldı. Zonguldak'ta ihracat yüzde 91.4 arttı. İthalat ise yüzde 46.2 azaldı. Karabük'te ihracat yüzde 4.6 arttı, ithalat ise yüzde 80.2 azaldı. Bartın'da ihracat 83.7 arttı, ithalat ise 45,8 azaldı.
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi senato toplantısında öğrenci projeleri ve mezun analizi ele alındı

Kastamonu Üniversitesi senato toplantısında projeler ve öğrencilerin mezuniyet durumları ele alındı.
Kastamonu Üniversitesi Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal başkanlığında Kastamonu Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde proje kültürünün giderek daha da geliştiğini, son periyotta elde edilen akademik ve bilimsel muvaffakiyetlerin birikerek arttığını tabir etti.
Emeği geçen tüm akademik ve idari işçiye teşekkür eden Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin ulusal ve milletlerarası projelerdeki aktifliğini artırmaya devam ettiğini vurguladı.
Toplantının gündeminde, TÜBİTAK tarafından desteklenen 2024-1. Periyot 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Kelam konusu program kapsamında öğrencilerin bilimsel araştırma süreçlerine etkin iştiraklerinin Kastamonu Üniversitesi’nin akademik vizyonuna katkı sunduğu tabir edildi.
Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi Mezunlarının İş Gücü Piyasası Performansına ait tahlil sunumu da toplantıda paylaşıldı. Mezunların istihdam durumu, sektörel dağılımı, mezuniyet sonrası iş bulma müddetleri üzere başlıklarda elde edilen bilgiler senato üyeleriyle ayrıntılı bir halde değerlendirildi.
Toplantı, gündem hususlarının görüşülmesinin akabinde alınan kararlarla sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.