Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Müftü Bektaş’tan İsraf Uyarısı

Gündem Yayın: 28.06.2014 15:19
Yazar:

Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, vatandaşların Ramazan ayında israftan kaçınmalarını istedi.

Ramazan ayında iftar sofralarında gösterişlerden uzak durulması gerektiğinin altını çizen Müftü Bektaş,  “İnsanlar israftan, yani saçıp savurmaktan kaçınmalıdır. İçerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı birçok güzellikleri bize kazandırmanın yanında israftan kaçınmayı da öğretmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da Ramazan ayında israftan kaçınılmasına yönelik ihtarları oldu. Ramazan ayında düzenlenen toplu iftar yemeklerinde fakirler ve ihtiyaç sahibi insanlar da bulunmalıdır. Her türlü vatandaşımızın katılacağı bu iftar sofralarında gösterişe giren bol yemekli kurulmuş iftarlardan kaçınalım, israftır. İsraf da günahtır. İftar sofralarının aşırı ya da lüks olması iftar sofralarının anlamını kaçırır, anlamının dışına çıkarır. İftar sofralarındaki amaç ihtiyaç sahibi olan insanların, fakirlerin karınlarını doyurmak, ailelerimizle bir araya gelerek orucumuzu açmaktır” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta mayıs karı yaylayı beyaza bürüdü

Dünya Yayın: 06.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesi, Tokat’ın yüksek kesimlerinde yağan yağmurun yerini kara bırakmasına neden oldu. Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Taşlıca köyünde bir vatandaş, kar yağışını cep telefonu ile görüntüledi. Kar yağışıyla Taşlıca Yaylası mayıs ayında beyaza büründü. Görüntülerde, koyunların da üstünün karla kaplandığı görüldü.

Paylaş: