Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

SAKEM Hayır Çarşısından Yardımlar Sürüyor

Safranbolu Yayın: 23.06.2014 06:57
Yazar:

1 Yılda 620 aileye, 6150 kişiye, 40.167 parça kıyafet ile ev eşyası, temel gıda maddesi,  okul ihtiyaçları, mutfak gereçleri,  gibi pek çok yardım ihtiyaç sahibine teslim edildi.

Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren SAKEM ( Hayır Çarşısı )  veren elle alan eli buluşturmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibinin rencide olmadan, kimse bilmeden ihtiyaçları doğrultusunda yardımını aldığı Hayır Çarşısı, 1 yılı aşkın süredir sürdürdüğü çalışmaları sonucunda buzdolabından çamaşır makinesine, ranzadan televizyonuna, genç odasından oturma guruplarına, nevresiminden bazasına, kumanyadan ayakkabıya kadar pek çok yardımı ihtiyaç sahibine teslim ederken, öğrencileri de unutmadı. Öğrencilere okul çantası, kırtasiye, kitaplık, çalışma masası gibi çok sayıda yardımda bulundu.

2009 yılından bu güne kadar hiçbir vatandaşa ayrıcalıklı davranmadıklarını, herkese eşit, halkla iç içe, hep istişare içerisinde çalıştıklarını belirten Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi de deşifre etmeden ihtiyaçları doğrultusunda hayırsever insanlarla buluşturduk” dedi.

Bir Osmanlı geleneğini yaşattıklarını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy;  “Safranbolu Dünya Miras kenti ama onun da ötesinde Osmanlı’nın parmak izi. Osmanlı buraya öyle bir damga vurmuş ki, sadece evleriyle, bahçeleriyle, Arnavut kaldırımıyla değil kültürüyle de damga vurmuş.

Yardım severlik ve insanlara yardımcı olma düşüncesi burada hep olmuş. Safranbolu’muzda bir yılı aşkın bir süredir veren el ile alan elin köprüsünü oluşturduk. Safranbolu’da pek çok kişi evinde bulunduğu eşyaların fazlasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı arzuluyor. Elinde fazla eşyası olan vatandaşlarımız beyaz masaya müracaat ediyorlar. Bizde onları alıp buraya getiriyoruz, burada onları temizliyoruz, tamirat gerekiyorsa atölyemizde bunlar yapılıyor ve gelen malzemeler burada paketleniyor, ihtiyaç sahipleri tespit ediliyor, ihtiyaç sahiplerine kart veriliyor, onlar dilediklerini alıyorlar” dedi.

VATANDAŞ ODAKLI, SAFRANBOLU’YA EN İYİ HİZMET ANLAYIŞIMIZ HEP SÜRECEK

Göreve geldikleri ilk günden itibaren belediyede vatandaş odaklı çalışma şeklini benimsediklerini dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Açılışını gerçekleştirdiğimizde giyim olarak düşünüyorduk hayır çarşısını. Ancak Safranbolu insanı o kadar çabuk benimsedi ve sahiplendi ki; okul gereçlerinden oturma guruplarına, buzdolaplarından, çamaşır makinesi, kalem, defter, nakit yardımı gibi pek çok kalemde yardımlar gelmeye başladı. Bu yardımları ihtiyaç sahipleri ile buluşturmak ta bizlere nasip oldu. Ben öncelikle kuruluşundan bu güne kadar desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Safranbolu halkına, değerli iş adamlarımız ve esnafımıza, Safranbolu dışında da bizlerin bu çalışmasını takdir edip yardım yollayan herkese, gecesini gündüzüne katan personelime teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarımız aynı şevk ve azimle devam edecek “ diye konuştu.

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kuran-ı Kerim’i en güzel okumak için yarıştılar

Manşet Yayın: 30.04.2024 13:10
İhlas Haber Ajansı
Kuran-ı Kerim’i en güzel okumak için yarıştılar

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 10 ilin katılımıyla düzenlenen, Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 1. Bölge Finali Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gerçekleştirildi.

Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen “Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 1. Bölge Finaline 10 ilden yarışmacı katıldı.
Jüri üyeleri, yarışmacılara, tecvid kuralları, okuma tarzı, ses ve makam gibi kriterlerden 100 üzerinden puan verildi.

AW193677 06 scaled
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programa MEB Temsilcisi Mehmet Şahap Özalaybey, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, KAİMDER Başkanı Hasan Yıldırım, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
Programda konuşan MEB Temsilcisi Mehmet Şahap Özalaybey, ” araştıran sorgulayan bilgi ve Hikmet’in yolundan giden çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış bireyler şeklinde yetiştirmek amaçlanmaktadır. Genel Müdürlüğümüz bu bağlamalda ülkemizde her yıl Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, ezan okuma ve hafızlık yarışmaları düzenlemektedir. Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında kendi illerinde dereceye giren öğrencilerimiz bugün bölge finalinde yarışacaklar, onlara başarılar diliyorum” dedi.

AW193677 05 jpg
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş da düzenlenen yarışmalar sayesinde gençlerin Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anladıklarını ve doğru bir şekilde okumalarına katkı sağladığını, aynı zamanda gençler arasında da dostluk ve dayanışmayı arttırdığını ifade etti.
Konuşmaların ardından ortaokul ve lise kategorilerindeki yarışmada birinci olanlar 21 Mayıs ‘ta düzenlenecek Türkiye Finalinde illerini temsil edecek.

AW193677 04 jpg