Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Jandarmadan Öğrencilere ve Vatandaşlara Bilgilendirme

Gündem Yayın: 14.05.2016 16:30
Yazar:
Jandarmadan Öğrencilere ve Vatandaşlara Bilgilendirme

 

Eskipazar İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timleri tarafından, öğrencilere ve vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu.

“Karayolu Trafik Haftası “ etkinlikleri kapsamında Eskipazar İlçe jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timleri tarafından okullarda öğrencilere yönelik trafik ışık ve işaretlerinin anlamları karşıdan karşıya geçişlerde yaya ve okul geçitlerinin kullanımı  ve önemi, bisiklet sürücülerinin uyacağı kurallar okul servis aracına binme inme kuralları ve servis aracında hareket tarzı konuları hakkında seminerler düzenlendi. Ayrıca köylerdeki sürücülere sosyal sorumluluk projesi kapsamında trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılırken,  alkollü araç kullanımı, hareket halinde cep telefonu kullanımı aracı hızlı kullanılmasının sakıncaları ve emniyet kemeri takılmasının önemi ile ilgili broşürler dağıtıldı.

Jandarma Trafik Tim Komutanı Jan.Astsb.Ferhat Kanat, trafik kontrollerinin asıl amacının vatandaşların güvenle ve huzurlu bir şekilde seyir etmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere 61 milyon lira ceza

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 11:32
Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere 61 milyon lira ceza

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yaptığı tespit edilen-işletmelere 61 milyon lira ceza kesti.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında başta marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları olmak üzere; otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fahiş fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar kurul gündemine alınarak incelendi. Gerçekleştirilen incelemeler neticesinde Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı. Ticaret Bakanlığının, piyasalarda fiyatlama davranışlarını bozarak tüketicileri olumsuz etkileyen eylemler karşısında gerekli idari tedbirleri uygulamaya devam edeceği öğrenildi.(İHA)