Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Gelir Vergisi Rekortmenleri Belli Oldu

Gündem Yayın: 24.05.2014 08:41
Yazar:

Karabük Deftardarlığı tarafından 2013 yılı Gelir Vergisi ve Gayri Menkul Sermaye İradı (GMSİ) rekortmenleri açıklandı.

Karabük İl Defterdarlığında düzenlenen törenle Vergi Haftası nedeni ile Ortaokul ve Liseler arasında düzenlenen sloganlı afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, aynı törende 2013 yılı Gelir Vergisi ve Gayri Menkul Sermaye İradı (GMSİ) rekortmenleri açıklandı.

Defterdarlık toplantı salonunda düzenlenen törene Vali Orhan Alimoğlu, Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, İl Defterdarı Osman Koçaş, Defterdarlık çalışanları, öğrenciler ve velileri katıldı.

Vergi vermenin, çağdaş bir devlet olmanın gereği olarak kamu giderlerinin karşılanması için herkesin ekonomik gücene göre alınması gereken anayasal bir ödev olduğunu söyleyen İl Defterdarı Osman Koçaş daha sonra 2013 vergilendirme döneminde dereceye giren Yıllık Gelir Vergisi ve GMSİ rekortmenlerini açıkladı.

Vergi konulu sloganlı afiş yarışmasında liseler arasında yapılan yarışmada 1. olan Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Gerçekçi’nin ödülünü vermek üzere kürsüye gelen Vali Orhan Alimoğlu “Devletler vergiler ile büyür, bu yüzden vergi vermenin önemini daha iyi anlatmak, genç nesilleri bu konuda bilgilendirmek için bu tür etkinlikler düzenleniyor. Devlet mükellefe dürüst çalışma imkânı sağlayacak, mükellefte çalışarak vergisini ödeyecek. Vergi konulu sloganlı afiş yarışmasında dereceye giren ve katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Daha sonra Vergi rekortmenlerini açıklayan Koçaş, yasal vergi mahrumiyeti açısından bazı mükelleflerin isimlerinin açıklanmasını istemediğini söyledi.

Yıllık Gelir Vergisi GMSİ rekortmenleri listesinde birinci ve üçüncü mükellef isminin açıklanmasını istemezken, ikinci Recep Özçelik, dördücü Nezih Gültekin ve beşinci Mehmet Zeki Çelebi oldu. Gelir vergisi rekortmenlerinde birinci sıradaki mükellef isminin açıklanmasını sitemezken, 2. Cemal Dereli, 3. Hüsnü Paçacaıoğlu, 4. Kemal Eser, ve beşinci ise isiminin açıklanmasını istemedi.

KARDEMİR TÜRKİYE GENELİNDE 82. SIRADA

Gelir Vergisi ve GMSİ rekortmenlerinin açıklanmasının ardından Kurumlar Vergisi rekortmenlerinin açıklanması beklenirken, İl Defterdarı Osman Koçaş, Bakanlık tarafından açıklanmadığı için kurumlar vergisi rekortmenlerinin açıklamayacaklarını belirtirken, sadece KARDEMİR’in Türkiye Genelinde kurumlar Vergisinde ilk yüz mükellef arasında 82. sırada yer aldığını belirterek “Kardemir A.Ş.’yi huzurlarınızda bir kez daha kutluyorum. Dereceye giren mükelleflerimizle ilgili olarak daha sonra farklı bir program düzenlenecektir” dedi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Kuruluyor

Manşet Yayın: 27.04.2024 13:04
KBÜ’de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Kuruluyor

Karabük Üniversitesi Rektörlüğünün Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21’i lisans, 50’si ön lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açılacağını ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini ve bunların hangi üniversitelerde açılacağını açıkladı.

Karabük Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, kurulması kabul edilen üniversiteler arasında yer aldı. Bu kapsamda yeni meslek yüksekokulu bünyesinde Karabük Üniversitesinde Yapay Zekâ Operatörlüğü, Ön-yüz Yazılım Geliştirme, Oyun Geliştirme ve Programlama olmak üzere ön lisans programları ile öğrencilere donanımlı bir eğitim sunulacak.

İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen toplantıda konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulunun gelecek vizyonunun en önemli unsurları arasında yer alan yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarını ülke açısından son derece stratejik bir mesele olarak gördüklerini belirtti. Dijital teknolojiler alanında yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak, ilgili bütün sektörlerde istihdam edilmek üzere nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyacın arttığını ifade eden Özvar, yapay zekâ, yapay zekâ çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak adına yeni lisans ve ön lisans programlarının açılmasına karar verdiklerini bildirdi.

21’i lisans, 50’si ön lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açılacağını ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini belirten Özvar, “Yeni programlar, Yükseköğretim Kurulunun önümüzdeki dönemde istihdamı önceleyen vizyonunun da bir göstergesi. İstihdam odaklı programları devreye sokarken işlevini kaybeden programları sistem dışına çekmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki dönemde, bu yöndeki eğilim daha da güçlenecektir” dedi.

YÖK’ün kabulüyle birlikte Karabük Üniversitesi, öğrencilerine bilişim teknolojileri alanında daha kapsamlı bir eğitim imkanı sunmayı hedefliyor.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yeni meslek yüksekokulunun kurulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan kararla Üniversitemizde Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kurulacak. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde yapay zekâ uygulamalarına ilişkin çalışmalar yürütmeye, ülkemize ve insanlığa faydalı olmaya, öğrencilerimize ileri teknoloji ve dijitalleşme alanlarında güçlü bir eğitim ve kariyer fırsatı sunmaya devam edeceğiz, Üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

Yapay zekayı oldukça önemsediklerini belirten Rektör Kırışık, yapay zeka alanında yüksek lisans ve doktora başvurusunda bulunduklarını, yapay zeka çalışma takımı kurarak bu alanda çalışan akademisyenleri bir araya getirdiklerini ifade etti.