Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
17 Şubat, 2016 15:33

TOKİ Yazıköy SAKEM Şubesi İçin Protokol İmzalandı

A+ A-

Yazıköy TOKİ’de SAKEM hizmetlerinin daha yoğun sürdürülebilmesi için Safranbolu TOKİ Temsilciliği ile protokol imzalandı. Yazıköy’de açılan kurslara yoğun ilgi olması nedeniyle daha büyük bir alana ihtiyaç duyan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ), hizmet alanını TOKİ ile imzalanan protokol ile genişletiyor. Bu kapsamda Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve TOKİ Safranbolu Temsilcisi Rıfat Aydoğan arasında bir protokol imzalandı. İmza töreni sonrası bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Halkımızın konut ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalışan Toplu Konut idaresi başkanlığı ile malumunuz Safranbolu’da projelerimiz devam ediyor” dedi Geçtiğimiz günlerde Kirkille mahallesinde yeni bir toplu konut projesi için kuraların çekildiğini hatırlatan Başkan Aksoy; “ 426 hemşerimiz inşallah yuvalarına kavuşacaklar. Bu konuda TOKİ Başkanımız çalışmalarını sürdürmekte. Bu sebeple kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Yine geçmiş dönemdeki uygulamalarda da Yazıköy TOKİ projesinde de 506 hak sahibi konutlarına yerleştiler. Şimdi o konutlarda yaşayan hemşerilerimiz için sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere Safranbolu Belediyesi olarak Safranbolu Belediyesi çalışmaları başlatmış durumda. Bu kapsamda hemen bir SAKEM şubesi ile çalışmayı başlattık. 4 kurs ile şubemiz çalışmalara başladı ve devam ediyor. Bu kurslarımızın daha sağlıklı çalışabilmeleri için TOKİ Safranbolu temsilciliği ile Belediyemiz arasında bir protokol imzalıyoruz. Bu imza ile bize kurslarımızı açabilecek uygun yer tahsisini TOKİ yapacak. Bizde kurslarımız burada devam ettireceğiz. Kısaca şunu ifade etmek isterim. Sadece maddi değil maddi olmayan ihtiyaçların da karşılanması hususunda yoğun bir gayretimiz var. Daha pek çok kişinin yerini, adresini bilmediği kişilere SAKEM ve Hayır Çarşımız anında ulaşarak oralardaki hemşerilerimizin ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışmalar yürütmekte. İnşallah Yazıköy TOKİ bölgesinde belediyemizin çok daha büyük hizmetlerini görme şansını yakalayacaksınız. Çünkü o bölgeye doğru imar planlarımız yaygınlaşıyor. Yine Kastamonu-Safranbolu arasında çift şeritli bölünmüş yol inşaatımız da devam ediyor. Özel İdare ile yürütmüş olduğumuz bu proje kapsamında da hem TOKİ’ye, hem askerlik şubesine hem de Yazıköy’e duble yoldan gidip gelme imkanı olacak. Bununla birlikte TOKİ’nin Safranbolu’muzda daha fazla konut yapabilmesi için de arazi bulma çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah ilerleyen günlerde bunları halkımız ile paylaşacağız. Ben bu kapsamada bu projede emeği geçen TOKİ Safranbolu Temsilcisi Rıfat Aydoğan kardeşimize de teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum “ dedi. TOKİ Safranbolu Temsilcisi Rıfat Aydoğan ise, Safranbolu’da hak sahibi vatandaşlar ellerinden gelen her türlü yardımı Safranbolu Belediyesi paydaşlığında yapmaya devam edeceklerini, inşallah çok daha güzel hizmetlere yine birlikte imza atacaklarını söyledi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

19 Ekim, 2024 04:52
blank
İhlas Haber A.

Emekli öğretmen ‘Kaan’ uygulaması sayesinde dolandırılmaktan kurtarıldı

A+ A-

Amasya’da bir emekli öğretmen, kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan telefon dolandırıcısına 875 bin TL’sini kaptırmaktan son anda kurtarıldı. Bankaya gelen emekli öğretmenin endişeli halinden şüphelenen güvenlik görevlisi, kısa adı Kaan olan ‘Genel Kolluk-Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyon’ uygulaması çerçevesinde kısa sürede polislerle iletişime geçerek dolandırıcılık olayının önlenmesini sağlamayı başardı.
Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan Fahrettin Toktay, bilmediği bir numaradan kendisini telefonla arayarak “Otobüs kazasında ölen kişinin üstünden kimliğiniz çıktı. Ben emniyet müdürüyüm. Beni araştır. Tekrar bana dön” sözleriyle güvenini kazanan şahsın belirttiği banka hesabına 875 bin TL havale etmek için Merzifon ilçesindeki özel bir banka şubesine gitti.

Hesaba bloke konuldu
Yaşlı adamın endişeli hareketlerinden şüphelenen güvenlik görevlisi durumu kısa adı Kaan olan ‘Genel Kolluk - Özel Güvenlik İş Birliği ve Entegrasyon’ uygulaması üzerinden Amasya Emniyet Müdürlüğü yetkililerine iletti. Harekete geçen polisler, banka görevlilerine parayı göndermemesi için bloke koydurtup çevrede araştırma yapmaya başladı. Polisler bankadan dışarı çıkıp dolandırıcıyla iletişim halinde olduğu için telefonu sürekli meşgul olan Toktay’ı başka bir bankaya işlem yapmaya doğru giderken buldu. Karşısına çıkan gerçek polislerden durumu öğrenince bir süre şaşıran Toktay şikayetçi oldu. Olayla ilgili adli işlem başlatıldı.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Derman Eczanesi
Derman Eczanesi
Adres

PTT Caddesi Havuzluhan No:25/B Karabük

Telefon

(370) 424-1955

Koç Eczanesi
Koç Eczanesi
Adres

Emek Mahallesi, Akıntürk Sokak No:19-24 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 413-3070

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455