Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Çelik-İş Sendikasından Taziye Mesajı

Gündem Yayın: 14.05.2014 13:57
Yazar:

Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören Maden Kazasında hayatını kaybedenler için yayınladığı taziye mesajında, ” Manisa’nın Soma İlçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın ve ardından yaşanan göçükte çok sayıda işçinin mahsur kaldığını ve işçi kardeşlerimizin ölüm haberlerini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız , Halen ulaşılamayan Madenci Kardeşlerimizin bir an önce sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz. Çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birini sosyal ve ekonomik bir yara olarak iş kazalarının oluşturduğunu bu kaza, bir kez daha bizlere acı bir şekilde hatırlatmaktadır. Her yıl yüzlerce, binlerce insan, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan ‘kazalar’ sonucunda hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Gerekli önlemler alınmadığı, denetim zaafı giderilmediği, cezalar caydırıcı olmadığı sürece bu tür kazaların gündemimizden hiç düşmeyeceği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Böylece İşçi Sağlığı ve İş Güveliğinin ne kadar önemli olduğu görülmüştür. ÇELİK-İŞ SENDİKASI olarak, göçük altındaki madenci arkadaşlarımızın biran önce kurtarılmasını temenni ediyoruz. Yaralanan işçilere acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta işçilerimizin aileleri olmak üzere, madende örgütlü Maden-İş Sendikasına, Türk-İş’e ve tüm Türkiye’ye geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunuyoruz” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Rusya’dan Odessa’ya füzeli saldırı

Dünya Yayın: 02.05.2024 15:03
Rusya’dan Odessa’ya füzeli saldırı

Rusya güçlerinin, Ukrayna’daki Odessa kentinde bulunan bir posta deposuna düzenlediği füzeli saldırıda 14 kişi yaralandı.

Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırılarını sürdürüyor. Ukrayna’nın Odessa Bölge Valisi Oleh Kiper bugün yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Odessa limanında Nova Post şirketinin posta deposuna füzeli saldırı düzenlediğini ve 14 kişinin yaralandığını belirtti. Kiper, ağır yaralı bir kişinin de hastaneye kaldırıldığını söyledi. Nova Post şirketinin Başkanı Vladimir Popereshniuk, saldırıdan hemen önce 18 çalışanın sığınağa ulaşarak yara almadan kurutulduğunu aktardı. Füze saldırısının ardından kısa sürede şiddetlenen yangın nedeniyle deponun yükleme alanı büyük hasar görürken, ekipler alevleri kontrol altına almayı başardı. Aralarında psikologların da bulunduğu 68 kurtarma görevlisi bölgeye sevk edildi.(İHA)