Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Osmaneli Belediyesi Safranbolu’yu Örnek Alıyor

Safranbolu Yayın: 14.10.2015 12:20
Yazar:
Osmaneli Belediyesi Safranbolu’yu Örnek Alıyor

Bilecik Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Münür Şahin; Safranbolu’ya uzun süredir gelmek istediğini bu güne nasip olduğunu belirterek, “ Safranbolu bir dünya markası olarak yerini her gün sağlamlaştıran ülkemizin nadide şehirlerinden bir tanesi. Bizde Osmaneli ilçesi olarak Safranbolu’da gerçekleştirilen çalışmalardan, projelerden örnek alarak şehrimizde bu güzel projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bu nedenle öncelikle Sayın başkanımızın desteklerini istemeye geldik. Bununla birlikte Osmaneli’nde bulunana iş adamlarımızı, mimarlarımızı belediyemizin konu ile ilgili birimlerini de Safranbolu’ya getirerek burada araştırmalar yapmak istiyorum. İnşallah Sayın Başkanımızı da ilçemize bekliyor, bize vakit ayırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, “Safranbolu Türk kültür dünyasında önemli bir rol üstleniyor. Onsalı sivil mirasını bu güne taşımada örnek teşkil etmekte. Bununla birlikte örnek verecek olursak Beypazarı’nın da bu günlere gelmesinde Safranbolu çok büyük örnek oldu” dedi.
Dünya Miras Şehirleri Organizasyonunda da Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu hatırlatan Başkan Aksoy; organizasyon Yönetiminin Safranbolu’ya sık sık gelerek burada yapılan çalışmalardan haberdar olduklarını söyledi.
Geçtiğimiz hafta Altın Safran Belgesel Film Festivalinin 16. sının kutlandığını ve 19 ülkeden 27 farklı sanatçının geldiğini dile getiren Başkan Aksoy “ Onlarında ortak kararlarının Safranbolu’nun çok güzel korunduğu yönünde idi. Tabii ki biz bu çalışmaları çok daha üst düzeye çıkartmak için çabalıyoruz. Bu tecrübeleri elde etmek için de Balkan ülkeleri ile temas halindeyiz. Kardeş şehirlerimiz ile çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Geleceğe dair büyük hedefleri olanlar mutlaka geçmişteki izlere sahip çıkıp yok oluş sürecinden çıkartmalıdırlar. Böyle bir çalışma başlatmış olmanızdan ve Safranbolu’yu örnek almanızdan da büyük mutluluk duydum. İnşallah hayırlısı olur” dedi.
Başkan Aksoy ziyaretin ardından Osmaneli Belediye Başkanı Şahin’e çeşitli hediyeler takdim etti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Otomobil kaygan yolda devrildi:1 yaralı

Gündem Yayın: 04.05.2024 21:18
İhlas Haber Ajansı
Otomobil kaygan yolda devrildi:1 yaralı

Karabük’te yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu istikametinden Karabük istikametine giden A.K (47) yönetimindeki 06 BE 9479 plakalı otomobil, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu su kanalına devrildi.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar sonrası olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada otomobilde bulunan S.K (74) yaralandı. Yaralı ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Paylaş: