Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2025 11:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediyesi’nden 100 Milyonluk Dev Yatırıma Ek Yaklaşık 10 Milyon TL’lik Altyapı Hamlesi

Karabük Belediyesi, Kardemir Kavşağı’ndan başlayarak Zonguldak Caddesi ve Melise Caddesi güzergâhını kapsayan şehir merkezindeki 100 milyon TL’lik üstyapı dönüşüm projesine ilave olarak, kent genelinde yaklaşık 10 milyon TL’lik yeni bir içme suyu altyapı yatırımını daha hayata geçirdi.

Böylece, şehir merkezinden mahallelere kadar geniş bir alanda eş zamanlı yürütülen çalışmalarla Karabük’ün altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarına kapsamlı çözümler sunuluyor.

Fatih Mahallesi, Soğuksu Mahallesi ve Soğuksu 3. Etap TOKİ yerleşim alanlarını kapsayan yeni altyapı projesiyle, uzun süredir yaşanan su kesintileri, basınç düşüklüğü ve yetersiz hat kapasitesi gibi sorunların tamamen giderilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, yaklaşık 15 bin kişinin doğrudan faydalanacağı bölgelerde toplam 2.500 metre uzunluğundaki DN160 çapındaki mevcut içmesuyu boruları, daha yüksek taşıma kapasitesine sahip DN225 çapındaki sistemlerle değiştirilecek. Aynı zamanda Zonguldak Caddesi’nde ekonomik ömrünü tamamlayan DN100 çapındaki ana içmesuyu hattı da baştan sona yenilenecek. Cadde üzerindeki tüm işyerlerinin su bağlantıları güncellenerek sistem bütünlüğü sağlanacak.

Karabük Belediyesi’nin Karayolları Genel Müdürlüğü ve Enerjisa iş birliğiyle yürüttüğü 100 milyon TL’lik şehir merkezi dönüşüm projesi de planlandığı şekilde devam ediyor. Kardemir Kavşağı’ndan başlayarak Zonguldak Caddesi ve Melise Caddesi boyunca uzanan bu kapsamlı çalışmayla birlikte, refüj düzenlemeleri yapılacak, kaldırımlar tamamen yenilenecek, modern aydınlatma direkleri kurulacak ve çevredeki yapıların cephelerinde estetik iyileştirmeler uygulanacak. Proje tamamlandığında, şehir merkezinde daha güvenli, konforlu ve estetik bir yaşam ve ulaşım alanı oluşturulmuş olacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, her iki projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Karabük’ün her noktasında vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Şehir merkezindeki dönüşüm projesiyle estetik ve güvenli bir çevre oluşturmayı amaçlıyoruz. Buna ilave olarak Fatih, Soğuksu ve TOKİ bölgelerinde hayata geçirdiğimiz altyapı yatırımıyla da su altyapısını güçlendiriyor, vatandaşlarımızın günlük hayatını doğrudan etkileyen sorunları ortadan kaldırıyoruz. Attığımız her adım, Karabük’ün geleceğini inşa etme vizyonumuzun bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Karabük Belediyesi, hem şehir merkezinde hem de mahallelerde eş zamanlı yürüttüğü yatırımlarla altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan sosyal yaşam alanlarına kadar pek çok alanda kenti daha yaşanabilir bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

blank

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Erman Başyiğit tarafından
01 Mayıs, 2025 11:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

EMEĞİN YÜKÜNÜ TAŞIYANLARA SELAM OLSUN

Bugün takvimler 1 Mayıs’ı gösteriyor. Yani alın terinin, nasırlı ellerin, gecesi gündüzüne karışan emekçilerin günü… Bugün, her türlü zorluğa rağmen üretmekten vazgeçmeyen, hayatı omuzlarında taşıyan milyonların günü…

1 Mayıs, yalnızca bir tatil günü değildir. Fabrika sirenlerinin sesiyle sabahın karanlığında uyanan işçilerin, maden ocağının karanlığında umutla çalışanların, demir çelik ocaklarının alevinde ter dökenlerin onurudur bu gün. Çekiç sesiyle büyüyen çocukların, rüzgâra direnen inşaat işçilerinin, gün boyu ayakta duran garsonların, hayatı taşırken ezilen hamalların sesidir 1 Mayıs.

Karabük, bu sesin yankılandığı özel şehirlerden biri. Bu topraklar, demirin ve çeliğin hayat verdiği, alın terinin kutsal sayıldığı bir memlekettir. Burada emek, sadece bir kelime değil; yaşam biçimidir. Her çocuğun, babasının iş ayakkabısıyla tanıştığı, her annenin evladına “önce helal lokma” dediği bir yerdir burası. Ve biz biliriz ki, emeğin olduğu yerde umut vardır.

Ama ne yazık ki, hala birçok emekçi hak ettiği yaşam koşullarına sahip değil. Güvencesiz çalışanlar, düşük maaşlarla geçinmeye çalışan işçiler, sendikasız, sözsüz, sessiz bırakılan milyonlar var. Oysa 1 Mayıs, sadece kutlama değil, bir hatırlatmadır aynı zamanda: “İnsanca yaşam, insanca çalışma hakkı” isteyenlerin haykırışıdır bu gün.

Emeğe saygı, sadece yılda bir gün değil, her gün gösterilmesi gereken bir sorumluluktur. İşçinin hakkı alın teri kurumadan verilmelidir. Çünkü emeği yok sayan bir toplum, geleceğini de yok sayar.

Bugün, bir kez daha yüksek sesle söylemeliyiz:

İşçilerin birlikteliği, toplumun vicdanıdır.
Emek olmadan üretim, üretim olmadan refah olmaz.
Ve hiçbir zenginlik, emeğin kutsiyetinden büyük değildir.

Emeğin, adaletin ve dayanışmanın günü kutlu olsun.
Alın teriyle yoğrulmuş tüm hayatlara selam olsun.
1 Mayıs İşçi Bayramı, işçinin değil insanlığın bayramıdır.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.