Samsun’da Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen aktiflikte, hekimler ile otizmli öğrenciler birlikte kutu boyayarak farkındalık oluşturdu.
Liv Hospital Samsun, "Hepimiz Farklı Balıklar Olabiliriz, Bu Denizde Birlikte Yüzeriz" mottosuyla Hezarfen Ahmet Çelebi İlkokulu özel sınıf öğrencilerini ağırladı. Aktiflikte, otizmli öğrenciler kendi elleriyle hazırladıkları kutuları hastane tabipleriyle birlikte boyadı. Renkli manzaralara sahne olan tertibe öğretmenler ve sıhhat çalışanları da ağır ilgi gösterdi.
Etkinliğe, Liv Hospital Samsun Genel Müdür Yardımcısı Hatice Bulut’un yanı sıra Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hilal Bulut Aydemir, Çocuk Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pelin Aytaç Uras, Dermatoloji Uzmanı Dr. Gül Şekerlisoy Tatar, Diyetisyen Zeynep Dolu ve Psikolog Ozan Yazıcı da katıldı.
"Farkındalık oluşturmak hepimizin sorumluluğudur"
Etkinlik sırasında konuşma yapan Genel Müdür Yardımcısı Hatice Bulut, "Bugün çok manalı bir aktifliğe imza attık. Hakikat eğitim ve ilgiyle otizmli bireylerin neler başarabileceğini duyurmayı amaçladığımız bu aktiflik bizim için çok değerliydi. Çocuklarımızın ürettiği kutuları daima birlikte boyadık. Farkındalık oluşturmak hepimizin sorumluluğudur diye düşünüyorum. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize iştirakleri için teşekkür ederiz" dedi.
Samsun’un turizm hedefi: 2,2 milyon turist, 400 milyon dolar gelir
Samsun’da Turizm Haftası münasebetiyle yapılan merasimde konuşan Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş, "Ülkemizin 2028 yılı için belirlemiş olduğu turizm maksatları içerisinde, Samsun Turizm Master Planı doğrultusunda, 2 milyon 200 bin turist ve 400 milyon dolar turizm geliri maksadını yakalamak suretiyle yer almak istiyoruz" dedi.
Samsun’da, "15-22 Nisan Turizm Haftası" aktiflikleri Onur Anıtı’na çelenk koyma merasimi ile başladı. Sırasıyla Samsun Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile Karadeniz Turistlik İşletmecileri Derneği tarafından anıta çelenk sunumu ile başlayan merasimde hürmet duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Akabinde Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş yaptığı konuşmada, "Samsun her istikameti ile kusursuz bir yaratılış, Karadeniz’in merkezi, komşu-kenar vilayetlerin de kıyısı durumundadır. Süratle büyüyen ve gelişen bir kenttir. UNESCO Dünya Süreksiz Miras Listesi’nde yer alan Kızılırmak Deltası başta olmak üzere, Ladik Gölü, Akdağ Yaylası, Sahinkaya Kanyonu, Kunduz Yaylası, Gizli Cennet Ayvacık, Terme Akgöl ve Simenit üzere doğal gölleri ile Kolay üzere baraj gölleri ve 120 kilometrelik eşsiz kıyısının yanında; Hititler ve birebir periyottaki Gaşkaların izlerini taşıyan İkiztepe, Oymaağaç, Dündartepe Höyükleri, Kızılırmak Vadisi boyunca Hellenistik periyodun izlerini taşıyan Asarkale ve Kral Mezarları, Antik Liman Kenti periyodunu yansıtan en değerli yerleşimlerinden biri olan Amisos, Amazon kıssaları, Tekkeköy Mağaraları, yüzden fazla tarihi ahşap cami ve tabir etmediğimiz bir çok kültürel zenginlik Samsun’u eşsiz kılmaktadır" sözlerini kullandı.
2 milyon 200 bin turist ve 400 milyon dolar turizm geliri hedefi
Samsun’un turizm master planı doğrultusunda 400 milyon dolar turizm geliri maksadını yakalamak istediklerini belirten Demirtaş, "Samsun, son yıllarda gerçekleştirdiğimiz başarılı sıhhat altyapısı atılımları ile sıhhat turizminde de bütün dünyada tanınan, bilinen, tercih edilen merkezler ortasında yerini almıştır. Güçlü spor altyapısı ile spor turizminde de isminden kelam ettiren vilayetler sıralamasında hatırı sayılır bir pozisyona ulaşmıştır. Bakanlığımıza bağlı müzelerimizin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve başka kurumlar tarafından hizmete sunulan; Kuvayı Ulusala Müzesi, Samsun Müzesi, Oyuncak Müzesi, Cerrahi Aletler Müzesi, Mübadele Müzesi ve Tütün Müzesi üzere dünya üzerindeki örneklerine az rastlanan çok çeşitli husus, içerik ve güçlü çeşitleriyle toplam 18 müzemiz vardır. Kamu ve özel dalın, sivil toplum kuruluşlarının ahenk içinde ve birlikte hareket etmesi ile daha süratli gelişme sağlayacağımız inancındayız. Turizm şuurunu geliştirmek suretiyle kentimizin tanıtımına vatandaş olarak yapacağımız katkı bütün etkenler kadar kıymetlidir. Her otobüs, dolmuş, toplu taşıma ve taksi sürücümüzün, her esnafımızın, turizm bölümünde çalışan her bireyin, Samsunlu her hemşerimizin; ’Samsun turizm elçisi’, ’Samsun turist rehberi’ sorumluluğunda olması kuraldır. Zira bir kente aidiyet o kenti sevmek, tanımak ve tanıtmakla alakalıdır. Bu süreçte bugüne kadar yapılmış bütün çalışmalar ve daha yeni hazırlanmış olan ’Samsun Turizm Master Planı’ değerli bir kılavuz ve rehber olacaktır. Ülkemizin 2028 yılı için belirlemiş olduğu turizm maksatları içerisinde, Samsun Turizm Master Planı doğrultusunda, 2 milyon 200 bin turist ve 400 milyon dolar turizm geliri amacını yakalamak suretiyle yer almak istiyoruz. Bu gayeleri ve daha fazlasını gerçekleştirmek için Sayın Valimizin başkanlığında, Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde bütün paydaşlarımızla var gücümüzle çalışacağımızı huzurlarınızda tabir ediyorum" diye konuştu.
Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.