Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
31 Ağustos, 2015 14:13

İzciler Ümraniye Yolunda

A+ A-

Safranbolu Belediyesinin desteklediği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İzcilik Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü işbirliğiyle Ümraniye Kent Ormanı’nda ücretsiz olarak düzenlenecek “ 2015 Yaz İzci Kampı ” için kayıtları kabul gören çocuklar bu sabah yola çıktı. Safranbolu Belediyesinin de ilçeden çocukları gönderdiği 2015 Yaz İzci Kampı’nda; Temel ve İleri Seviye İzcilik, Kişisel Gelişim, Hafıza Teknikleri, Resim, Müzik, Tiyatro, Yüzme, Bisiklet, Binicilik, Pentatlon, Badminton, Arama – Kurtarma, Çevre – Orman, İtfaiye – Yangın, Tırmanma Duvarı, Balıkçılık, Kano ve Kürek, İlk Yardım ve Trafik konularında eğitimler verilecek. Kampta verilen eğitimlerle çocuk ve gençlerin sosyalleşmeleri, ekip halinde çalışma becerilerini geliştirmek, öğrenme şevki, keşfetme duygusu, doğayı ve çevreyi sevmeleri, doğa şartlarına uyum sağlayarak şartlara uygun yaratıcı fikirler ortaya koyabilmeleri, analitik düşünme becerisine sahip olmaları amaçlanıyor. Her türlü haşereye karşı periyodik olarak ilaçlanan 2015 Yaz İzci Kampı’nda oluşabilecek acil durumlara müdahale edebilmek için daimi olarak ambulans, doktor, sağlık ekibi ve itfaiye de bulunuyor. Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Göreve geldiğimiz günden bu güne çocuklarımız için eğitimden, spora kadar pek çok alanda çalışmalar yapmaktayız. Çocuklarımızı sana âlemden koparıp hem gerçek hayatla tanıştırmak hem de daha sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek için onların da hoşlanabilecekleri etkinlikleri yıl boyunca çeşitli platformlarda gerçekleştiriyoruz. Florya Yaz İzci Kampı da bunlardan bir tanesi. Kamp süresince pek çok konuda eğitim gördükleri gibi iyi dostluklarda kuracak olan çocuklarımız, bu kamp sonunda daha düzgün düşünmeyi de öğrenecekler” dedi. Aksoy, kendilerine güvenen ve çocuklarını emanet eden tüm ailelere de sonsuz teşekkür ettiğini ifade etti.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 Ekim, 2024 08:22
blank
İhlas Haber A.

Murgul’da kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı

A+ A-

Artvin’in Murgul ilçesi Mağara Yaylası’nda ani kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 5 kişi, iş makineleriyle yolların açılması sonucu kurtarıldı.
Edinilen bilgilere göre, Tamer, Ümit, Harun, Volkan Topaloğlu ve Hüseyin Menteş, 20 Ekim tarihinde gezi amaçlı yaylaya çıktı. Yayla evlerinde zaman geçiren grup, yoğun kar yağışı sonrası araçlarının kar altında kalması üzerine yetkililere haber verdi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, HOPAK (Hopa Arama Kurtarma) ve İl Özel İdaresi ekipleri yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yayla yolunu açmak için çalışma başlattı. Kar kalınlığının 1.5 metreyi bulduğu bölgede, iş makineleri yardımıyla yol açılarak yaylada mahsur kalan 5 kişi güvenli bir şekilde kurtarıldı.
Kurtarılan vatandaşlar, “Her sene yaylamıza geliyoruz. Bu kez çıktığımızda kar neredeyse hiç yoktu. Gece tipi başladı, kaçmaya çalıştık ama başaramadık. Kar sabaha kadar devam etti. Bu mevsimde bu kadar kar beklemiyorduk ama yağdı. Sizlere teşekkür ediyoruz, gelip bizi kurtardınız. Çığ tehlikesi de vardı, korkmaya başlamıştık" ifadelerini kullandı.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Uygar Eczanesi
Uygar Eczanesi
Adres

Besbınevler 75. Yıl Mahallesi 31 Nolu Sokak No:4/B Karabük

Telefon

(370) 433-6969

Birsen Eczanesi
Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Kaya Eczanesi
Kaya Eczanesi
Adres

İnönü Mahallesi Eski Baglar Sokak No:23/A Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-4232

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500