Haber Merkezi tarafından
06 Mart, 2025 10:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Obezite Gününde Gençlere Sağlıklı Beslenmenin Önemi Anlatıldı

Türkiye'de Obezite Oranları:

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2023'te yayımladığı verilere göre, Türkiye'de 15 yaş ve üstü obez bireylerde obezite oranı 2022 yılında %20,2 olarak belirlenmiştir.

Bu veriler, obezitenin hem dünyada hem de Türkiye'de giderek artan bir sağlık sorunu olduğunu göstermektedir. Obezite ile mücadelede sağlıklı beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi, fiziksel aktivitenin artırılması ve toplum genelinde farkındalık oluşturulması büyük önem taşıyor.

Dünya Obezite Gününde Genç Öğrencilerimize Medikar Hastanesinden Farkındalık.  

Medikar Hastanesi 4 Mart Salı Günü, Obezite Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla MY Kolejde ortaokul ve lise öğrencileriyle bir araya geldi. Hastanenin uzman diyetisyeni Eda Aybala Gedik; öğrencilere  yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve obezitenin önlenmesi konularında bilgiler paylaştı.

Dengeli Beslenmenin Önemi ve Obezite ile Mücadele

Beslenme alışkanlıklarının çocukluk ve gençlik döneminde kazanıldığını vurgulayan Dyt. Eda Aybala Gedik; sağlıklı yaşam için protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve minerallerin dengeli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini belirtti. Günümüzde fast food ve işlenmiş gıdaların yaygınlaşmasıyla birlikte aşırı yağ, şeker ve tuz tüketiminin artması özellikle çocuk ve gençlerde obezite riskini ciddi oranda yükseltiyor.

Diyetisyen Gedik, obezitenin sadece fazla kilo sorunu değil; aynı zamanda kalp-damar hastalıkları, diyabet, hormonal bozukluklar ve ruh sağlığı gibi birçok sağlık problemine yol açabileceğini ifade etti. Obeziteyle mücadelede doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılması, düzenli fiziksel aktivite ve bilinçli gıda tüketimi büyük önem taşıyor.

Öğrencilerin Soruları Yanıtlandı

Eğitim sırasında öğrenciler; sağlıklı beslenme alışkanlıkları, ideal porsiyon kontrolü, hazır gıdaların zararları ve günlük su tüketimi gibi konularda sorular yöneltti. Dyt. Gedik; kahvaltının önemi, şekerli içeceklerin zararları, sporun beslenmeye etkisi gibi temel konulara değinerek öğrencilere sağlıklı yaşam konusunda bilinç kazandırdı.

Dyt. Gedik Medikar Hastanesi olarak; sağlıklı beslenme bilincini artırmak, obezite ile mücadeleye katkı sağlamak ve geleceğin bilinçli nesillerini yetiştirmek amacıyla farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. 

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu Atatürk Stadyumu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı

Bolu Atatürk Stadyumu, sarsıntıya güçlü olmadığı gerekçesiyle kapatıldı. Karot örneği alınarak taban etüdü yapılan 67 yıllık stadyumun geleceği incelemelerin akabinde aşikâr olacak.
Bolu Atatürk Stadyumu, fiziki yapısının sarsıntıya sağlam olmadığı gerekçesiyle 16 Şubat tarihinde hizmete kapatıldı. 67 yıllık stadyumun kapanması nedeniyle Boluspor, konut sahibi olduğu müsabakaları da farklı kentlerde oynuyor. Stadyumun, zelzeleye dayanıklılığını ölçmek için karot örneği ve yer etüdü çalışması başladı. Takımlar, tribünlerin ön kısmında belirlenen 9 noktada yerden örnekler alıyor. Tribün kısımlarında taşıyıcı kolonlardan da karot örneği alınıyor. Kapalı ve VIP tribünlerde güçlendirme olduğu tespit edildi. Stadyumdan alınacak örnekler bir laboratuvarda toplanacak. Hazırlanacak raporun akabinde stadyum hakkında karar verilecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Atatürk Stadyumu Müdürü Şerafettin Bilgin, "9 noktada yer etüdü yapılıyor. Yer etüdünden sonra karot örnekleri alınacak. Jeoloji mühendisleri geldi. Onlar da ölçüm yaptı. Tüm ölçümler bir laboratuvarda toplanıp rapor hazırlanacak. Sonrasında stadın geleceği muhakkak olacak. Meçhul bir durum var. Oynanmaz diyorlar. İnşallah oynatırlar. Deplasman masrafı çok ağır. Her hafta deplasmana gidiyoruz" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.