İki şehir arasını 15 dakikaya indirecek yolda çalışmalar sürüyor

Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

‘Karadeniz Kıyı Yolu Projesi’ çerçevesinde imali devam eden Ordu Etraf Yolu’nun ikinci etabında çalışmalar sürüyor. Proje tamamlandığında Ordu-Giresun ortası 15 dakikaya inecek, yakıt ve vakit tasarrufu sağlanacak.
Proje çalışmaları 2007 yılında başlatılan ve temeli 2012 yılında atılan, 11 kilometrelik birinci etabı ise 2019 yılında tamamlanarak hizmete açılan, ’Türkiye’nin en değerli etraf yolu projesi’ olarak bedellendirilen Ordu Etraf Yolu’nun ikinci etabında çalışmalar sürüyor. Toplamda 21,4 kilometre uzunluğunda 6 adet tünel, 11 adet çift köprü, 5 adet tek köprü, 7 adet farklı düzeyli kavşağa sahip olan Ordu Etraf Yolu Projesi İkinci Etabı’nda yer alan, 440 metre uzunluğundaki çift tüplü Akçetepe-1 Tüneli’nde son perde 2022 yılında kaldırılırken, yeniden Akçatepe-2 Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor.

Ordu-Giresun ortası 15 dakikaya inecek
İlk etabı açılmasına karşın Ordu trafiğini önemli oranda rahatlatan yol, kent içinde araç yoğunluğunu da azaltıyor. Transit geçişleri hızlandıran proje, 2. etabın da tamamlanması ile şu anda 40-45 dakika olan Ordu-Giresun ortasındaki yol arasını 15 dakikaya kadar indirecek.

Yapımı devam eden Ordu Kent Hastanesi’ne irtibat noktaları bulunuyor
Ordu Üniversitesi ile inşaatı süratli bir biçimde devam eden Ordu Kent Hastanesi’ne de ilişkisi bulunan yol, ulaşımı kolaylaştıracak, vakit ve yakıt tasarrufu sağladığı üzere kentin trafik akışını da kolaylaştıracak.

"Karadeniz Bölgesi için büyük bir hizmet"
Altınordu Eskipazar Mahallesi Muhtarı İlhan Karaağaç, "Şu anda bir tane açılacak tünel ile 3-4 tane de köprü kaldı. Devletimiz ödenek gönderdiği sürece burası bitecek. Çalışmalar devam ediyor. Ordu’nun tarihi değişecek zira bu yol açıldığında Giresun 15 dakikaya inecek, Trabzon 3 saatten 2 saate kadar düşecek. Bu, uzun yol sürücüleri ve vatandaşlar için çok ekonomik olacak. Karadeniz Bölgesi için büyük bir hizmet. Havalimanı da yakın olduğu için etkin bir biçimde kullanılacak" dedi.

"Eskiden bataklıktı, artık Paris üzere oldu"
Muhtar Karaağaç, etraf yolunun birinci etabının geçtiği birinci noktanın evvelce atıl vaziyette olduğunu belirterek, "Eskiden buralar atıl vaziyette ve bataklıktı, çakal bile çıkmazdı. Ancak artık buralar Paris üzere oldu. Allah bu formda hizmet getirenlerden ve devletimizden razı olsun. Hizmet geldikçe her şey güzelleşiyor ve kıymet kazanıyor" diye konuştu.

"Ulaşım açısından çok kısalacak"
Çevre yolunun ikinci etabının geçtiği Akçatepe bölgesinde ikamet eden Cengiz Atmaca isimli vatandaş, "Ulaşım açısından çok kısalacak ve kent bir epey rahatlayacak. Ordu içinde işi olmayan araçlar bu yolu kullanacak. Tüneller yapılıyor lakin biraz uzun sürdü. Şu anda çalışmalar var lakin biraz daha tempolu olursa daha güzel olur" sözlerine yer verdi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Okul Servis Araçlarına Sıkı Denetim

Karabük’te 2024-2025 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başlamasıyla birlikte, emniyet ve jandarma ekipleri okul servis araçlarına ve okul çevrelerine yönelik denetimlerini artırdı.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Şubat, 2025 12:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Öğrencilerin güvenliği ve güvenli bir eğitim ortamının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen bu denetimlerde servis araçlarının gerekli evrakları, güvenlik donanımları ve sürücülerin kurallara uygunluğu detaylı şekilde inceleniyor. Ayrıca okul çevrelerinde de güvenlik tedbirleri sıkılaştırıldı.

Yetkililer, denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini belirterek, geleceğin teminatı olan çocukların güvenliği için gereken hassasiyetin sürdürüleceğini vurguladı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.