blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ocak, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi öğrenci topluluklarının projelerine ÜNİDES desteği

Kastamonu Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından hazırlanan 5 proje, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Dayanak Programı çerçevesinde tarafından desteklenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Dayanak Programı (ÜNİDES) çerçevesinde, Kastamonu Üniversitesi öğrenci topluluklarının hazırladığı 5 proje dayanak almaya hak kazandı.

Üniversite öğrencilerinin ferdî ve toplumsal gelişimlerine katkı sunmayı amaçlayan ÜNİDES programının ikinci devir müracaat sonuçları açıklandı. Bu devirde rekor müracaat yapılırken, Kastamonu Üniversitesi yenilikçi ve iş birliği odaklı projeleriyle öne çıktı. Takviye almaya kıymet görülen projeler, gençlerin fikirlerini hayata geçirmelerine ve toplumsal yarar üretmelerine imkan sağlayacak.

Desteklenen projeler ortasında, Teknokent Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan “Kastamonu İnovasyon Köprüsü: Teknokentler Arası İş Birliği ve Gelişim Programı”, Meslek ve Aktiflik Topluluğu tarafından sunulan “Kariyer ve Etkinlik”, Tasarım Öğrenci Topluluğu tarafından geliştirilen “Ulusal Okul Toplulukları Portalı”, Medya ve İrtibat Topluluğu tarafından yürütülecek “İşin Mutfağında: MGX Stüdyolarında” ile Hayvancılık ve Yaban Hayatı Topluluğu tarafından gerçekleştirilecek “Sağlıklı Hayattaki Kilit Rolümüz” projeleri yer alıyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ÜNİDES programının gençlerin akademik, toplumsal ve kültürel alanlarda daha aktif roller üstlenmelerine dayanak olmayı amaçladığını belirterek, Kastamonu Üniversitesi’nin projelerinin bu maksatlara katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Desteklenen projelerin, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde ve toplumda fark oluşturmayı hedeflediğini söz eden Rektörü Topal, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a dayanaklarından ötürü teşekkürlerini iletti.

Kastamonu Üniversitesi’nin proje kültürüne katkı sağlayan bu çalışmaların ferdi ve toplumsal seviyede de katkılar sağlayacağına inandığını lisana getiren Rektör Topal, projelere katılan öğrenciler ve akademik danışmanlarına da teşekkür etti.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ocak, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

TOGÜ kompost tesisi yıllık 60 tonluk üretimle sıfır atık projesine katkı sunuyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Kompost Üretim Tesisi yıllık 60 tonluk üretimle sıfır atık projesine katkı sağlıyor.

TOGÜ bünyesindeki kompost üretim tesisi, 2017’de Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan sıfır atık projesine kıymetli katkılar sunuyor. Haftalık 3,5 ton kapasiteyle süreç yapan tesis, yıllık ortalama 60 ton kompost üretiyor. Ayrıyeten, tesis Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca düzenlenen Verimlilik Proje Ödülleri’nde “Eğitim Kategorisi”nde 2’ncilik mükafatı kazandı. Kentteki etkin tek kompost üretim tesisi sıfır atık projelerine de değerli katkılar sağlıyor. Kompost üretim süreci, organik atıkların oksijenli yahut oksijensiz ortamda ayrıştırılarak organik gübreye dönüştürülmesiyle gerçekleşiyor. Kentin yıllık atık kompozisyonunda organik atıklar, yüzde 64 ile en büyük hacmi oluşturuyor. Bu atıkların geri dönüşümü sayesinde atık ölçüsünün azaltılması, katı atık depolama alanlarının ömrünün uzatılması ve ülke iktisadına katkı sağlanması hedefleniyor.

Sürdürülebilirlik için değerli bir adım

Kompost üretim tesisinin hem kent hem de ülke iktisadı açısından büyük yararlar sağladığını söyleyen TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, tesisin etrafa hassas üretim süreçleri ve eğitim alanındaki katkılarıyla üniversitenin sürdürülebilirlik alanındaki kararlı adımlarını güçlendirdiğini belirterek, “Bu tesisin iyi olmasını dilerim” dedi.

Eğitim ve araştırma alanında katkılar sunuyor

Tesis, TOGÜ’nün Ziraî Uygulama ve Araştırma Merkezi (GUTAM) için pahalı bir hammadde kaynağı oluşturuyor. Ayrıyeten, üniversite etraf ünitesi, toplumsal tesis atıkları ve öğrenci yurtlarından elde edilen organik atıklar da tesiste kullanılıyor. Tesiste, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi (TOGÜMTAL) öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitimler ve çalışma alanları da sağlanıyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.