Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ortaokul öğrencilerine dijital okuryazarlık ve siber zorbalık eğitimi verildi

Kastamonu’da ortaokul öğrencileri, “Dijital Okuryazarlık ve Siber Zorbalık Eğitimi”nde bilinçlendirildi.
Kastamonu’da Merkez Duruçay Ortaokulu’nda gerçekleştirilen “Dijital Okuryazarlık ve Siber Zorbalık Eğitimi” aktifliği, öğrencilere dijital dünyada inançlı davranış kazandırmayı ve siber zorbalıkla çaba konusunda farkındalık oluşturmayı hedefledi. Araştırma Vazifelisi Dr. Ayça Gökdemir ve İrtibat Fakültesi öğrencisi Seymen Doğan’ın uyumunda yürütülen projede, eğitimi Araştırma Vazifelisi Ahmet Aydın verdi.
45 öğrencinin katıldığı eğitimde, dijital platformların şuurlu kullanımı, çevrim içi güvenlik tedbirleri ve siber zorbalığın tesirleri ele alındı. İştirakçilerin ilgisini çeken görüntülerle desteklenen eğitim, öğrencilerde bahisle ilgili dikkat cazip bir farkındalık oluşturdu. Görüntülerin görsel ve eğlenceli anlatımı, öğrencilerin hem keyif almasını hem de bilgiyi daha kolay kavramasını sağladı. Eğitim sonrası düzenlenen etkinliklerle öğrenilen bilgiler pekiştirilirken, öğrenciler hazırladıkları sloganlarla hem bahsin değerini vurguladı hem de farkındalık çalışmalarına katkı sundu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2025 08:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da ‘Hasta Okulu’ başladı: İlk ders KOAH

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Çarşamba Devlet Hastanesi tarafından hayata geçirilen "Hasta Okulu Projesi" kapsamında eğitimler başladı. Vatandaşlara fiyatsız olarak hizmet veren proje, bölgede bir birinci olma özelliği taşıyor.
Hasta Okulu’nun birinci dersini Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Fatma Selen Ala Çıtlak verirken, eğitime Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Aykut Özturan da katıldı. Proje hakkında bilgi veren Dr. Özturan, "Toplumda kronik hastalık tanısı alan bireylerin sayısı giderek artmakta. Bu hastalıklar kesin tahlile kavuşmasa da, ömür stili değişiklikleri ve uygun tedavilerle kontrol altında tutulabiliyor. Hasta Okulu ile hastalarımıza ve yakınlarına, yaşadıkları sıhhat problemlerinde bilgi dayanağı sağlamayı, farkındalık kazandırarak hayat kalitelerini artırmayı hedefliyoruz" dedi.
İlk dersin konusunun KOAH hastalığı olduğunu belirten Özturan, "KOAH hastalarının tedaviye ahengi, atak sıklığı ve aygıt kullanımı hususlarında bilinçlenmeleri büyük kıymet taşıyor. Bu eğitimler sayesinde hastalarımız daha şuurlu hareket edebilecek. Projenin devam edeceğini ve tüm vatandaşların iştirakine açık olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
Uzm. Dr. Fatma Selen Ala Çıtlak ise eğitimde KOAH hastalığında atakların azaltılması için dikkat edilmesi gerekenler ile ilaç ve aygıt kullanımına ait kıymetli bilgiler paylaştı. Derse katılan hastalar, uygulamadan mutlu kaldıklarını tabir etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.