Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ocak, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Şehit Eren Bülbül’ün 23. yaş günü

Trabzon’un Maçka ilçesi Köprüyanı Mahallesi’nde teröristlerin hırsızlık için girdiği konutlarını güvenlik güçlerine gösterirken açılan ateş sonucu Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit edilen Eren Bülbül’ün 23’üncü doğum yıldömünü annesi hüzünlü geçiriyor. Şehidin annesi Ayşe Bülbül, Eren üzere bir evladın annesi olduğu için keyifli olduğunu belirterek, “İnşallah terör biter, yeni Erenler ölmez” dedi.
Trabzon’un Maçka ilçesi Köprüyanı Mahallesi’nde 11 Ağustos 2017 tarihinde teröristlerin hırsızlık için girdiği konutlarını güvenlik güçlerine göstermek için giderken açılan ateş sonucu Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, oğlunun 23. yaş gününü hüzünlü geçiriyor. Anne Ayşe Bülbül, oğlunun doğum gününü 8 yıldır mezarı başında gözyaşları ile karşılıyor.

“İnşallah terör biter, yeni Erenler ölmez”
“Eren şehit oldu, vatan sağolsun demekten öbür diyecek bir şeyim yok” diyen anne Ayşe Bülbül, terör örgütüne yapılan silah bırakma daveti ile ilgili olarak ise, “O itler silah bırakmaz. İnşallah terör biter, yeni Erenler ölmez. Keşke silah bıraksalar. Kâfi ki yeni anneler ağlamasın, yeni şehitlerimiz olmasın. Alışılmış bu türlü olursa ben keyifli olurum. Tahminen de bu türlü yapıp gözdağı verecekler bilemiyorum. Ha bu itler mi gelip de bu evlatlarımızı şehit etmekten vazgeçecek? Onlara güvenmiyorum” tabirlerini kullandı.

"Eren evlatlarım içinde çok farklıydı"
Oğlunun doğum gününü mezarı başında kutlayan anne Bülbül, “Eren bu gece 11’e çeyrek kala dünyaya geldi. Eren evlatlarım içinde çok farklıydı. 13 evladım var, onun doğuşu bile farklıydı. Her bir anne dünyaya evlat getirmek ister, evlat hayatın meyvesidir. Onu istediğim üzere yaşatamadım, büyütemedim. Bu nedenle kalbim buruktur. Lakin uygun ki Eren üzere bir evlat dünyaya getirdim. O denli bir evladın annesi olduğum için memnunum, huzurluyum” dedi.

“Ben onun doğum günlerinde bir pasta alamadım, pastayla doğum gününü kutlayamadım”
Oğlunun şehit olmasının üzerinden 7,5 yıl geçtiğini hatırlatan anne Bülbül, “Onun doğum gününde pasta gönderenler oluyor lakin ben onun doğum günlerinde bir pasta alamadım, pastayla doğum gününü kutlayamadım. Olmayan Eren’e artık doğum günü kutluyorum. O vakit kutlayabilseydim keşke. Lakin 13 tane evladım var, hangi birine doğum günü kutlayacaktım, imkanımız yoktu. Babaları kalp rahatsızıydı ancak yeniden de çalışıp meskene ekmek getirir, onları aç bırakmazdı” diye konuştu.
1 Ocak 2002 yılında dünyaya gelen ve PKK’lı teröristler tarafından 15 yaşında şehit edilen Eren Bülbül’ün sevenleri de 23. yaş gününü toplumsal medyada ‘İyiki varsın Eren’ etiketiyle fotoğraflarını paylaşarak kutladılar.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Polisi peşine takan 16 yaşındaki sürücü ormanlık alanda yakalandı

Çorum’da polis aracına çarptıktan sonra kaçmaya başlayan 16 yaşındaki ehliyetsiz şoför, kovalamaca sonucunda kaçtığı ormanlık alanda yakalandı. Çocuğa toplam 94 bin TL cezai süreç uygulandı.
Edinilen bilgiye nazaran, polis takımları tarafından Sarılık Kavşağı’nda devriye vazifesindeki polis aracına çarpan 19 AEM 303 plakalı arabanın şoförü, daha sonra "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Polis aracına da çarpan şahıs, gruplar tarafından takibe alındı. Yaklaşık 35 kilometre kaçtıktan sonra aracı çamura saplanan şoför, koşarak ormanlık alana girdi. Şahıs polis takımları tarafından ormanlık alanda yakalandı. Polis takımları tarafından yapılan denetimlerde C.Ö. isimli şoförün 16 yaşında ve şoför dokümanının olmadığı tespit edildi. Araçta yapılan denetimlerde ise silah fişekleri bulundu. Polis takımları tarafından 16 yaşındaki C.Ö.’ye ilgili hususlardan 94 bin TL trafik cezası uygulandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.