Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da Kasım ayında 578 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan bilgilere nazaran, Kastamonu’da Kasım ayında 578 konut satıldı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılı Kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. TÜİK Başkanlığı tarafından verilen bilgiye nazaran, Kasım ayında Kastamonu genelinde konut satışları 578 adet oldu. Konut satışları bir evvelki yılın birebir ayına nazaran 232 adet arttı. Kasım ayında Kastamonu genelinde ipotekli konut satışları 72 adet oldu. İpotekli konut satışları evvelki yılın tıpkı ayına nazaran 60 adet arttı. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içinde hissesi yüzde 12,5 oldu. İpotekli satılan konutların 21 tanesi birinci kere satılan konutlardan oluşurken, geri kalan 51 tanesi de ikinci el satıştan oluştu. Öbür konut satışları bir evvelki yılın tıpkı ayına nazaran 172 adet artarak 506 adet oldu. Eylül ayında öbür satışların toplam konut satışları içindeki hissesi yüzde 87,5 oldu. Kasım ayında Kastamonu genelinde birinci el satılan konut sayısı evvelki yılın tıpkı ayına nazaran 109 adet artarak 223 adet oldu. Birinci sefer satılan konutların toplam konut satışları içindeki hissesi yüzde 38,6 oldu. Kastamonu genelinde ikinci el konut satışları ise bir evvelki yılın birebir ayına nazaran 123 adet artarak 335 adet oldu. Toplam konut satışları içinde ikinci el satışların hissesi yüzde 61,4oldu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vatandaşı dolandıran sahte jandarmalar gerçek jandarmadan kaçamadı

Kastamonu’da kendilerini jandarma işçisi tanıtarak bir vatandaşı dolandıran dolandırıcılar, jandarma grupları tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, N.İ. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini jandarma çalışanı olarak tanıtan dolandırıcı, isminin bir cinayet olayına karıştığını ve konutuna gelerek olayı anlatacaklarını söyledi. Daha sonra N.İ.’nin konutuna gelen 3 dolandırıcı, para karşılığı isminin karıştığı cinayet suçlamasını kaldıracaklarını söyleyerek N.İ.’den bir ölçü altın ve nakit para alarak kayıplara karıştı. Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan N.İ., 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından yapılan çalışmalar ve kamera incelemeleri sonucunda olayı gerçekleştiren Ö.T.S., O.K. ve A.A.’nın kimlikleri tespit edildi. 3 kuşkulu Çorum’un Kargı ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıslardan O.K. tutuklanırken, Ö.T.S. ve A.A. ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.