Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Aralık, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Ayhan Taflan: “Pandemi öncesinde şantiye alanı olan Trabzon’umuzda şuan maalesef inşaat yapılmıyor”

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, emlak piyasında iyileşme olması için arz talep meselesinin olması gerektiğini belirterek, “Pandemi öncesinde şantiye alanı olan Trabzon’umuzda şuan maalesef inşaat yapılmıyor, şantiye alanları yok. Bunu arz talebe dayandırdığımız zaman ortada bir proje olmayınca vatandaşın alacağı konut yok” dedi.
Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, kentte yeni konut inşaatlarının yapılmadığını kaydederek, “Piyasaya baktığımızda süreçlerin pek olumlu olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü vatandaşın kredi erişimi zayıf. Bankalar konut kredisi vermiyor. Verdiğini kabul etsek dahi hayat pahalılığının olduğu yerde vatandaşların bu kredileri geri ödemesi mümkün değil. Piyasalarda iyileşme olması için arz talep meselesinin olması gerekiyor. Pandemi öncesinde şantiye alanı olan Trabzon’umuzda şuan maalesef inşaat yapılmıyor, şantiye alanları yok. Bunu arz talebe dayandırdığımız zaman ortada bir proje olmayınca vatandaşın alacağı konut yok. Rekabet ortamını da ortadan kaldırmış oluyoruz. Ne kadar çok ürün olursa müteahhitler arasında bu olumlu şekilde tüketiciye yansır” şeklinde konuştu.
Trabzon’da satılık evlere vatandaşların ilgi gösteremediğini vurgulayan Taflan, “Geçmiş zamanlara baktığımızda faiz oranı 1 ve onun altındaydı. O süreçte herkes konut almaya çalıştı ve fiyatlar böyle değildi. Şuan 4 buçuklara varan faiz oranları var. Kampanya yapıyorlar 2,80 üzerinde. Bugün bir vatandaş olarak baktığımda en az 2 milyon TL konut kredisi çekilmiş olsa bunun aylık ödemesi 70 bin TL. Çalışan çiftlerin bile bunu ödemesi çok zor. Bu oranlar çare değil. 1.20 ve onun altını görmedikten sonra piyasalarda sirkülasyon olması zor. Satılık evlere şuanda ilgi yok. Sıfır proje de yok. Satılık dairelere baktığımızda 3 milyondan başlayan fiyatlar var. Vatandaşın bunu alması için nakitin elinde olması lazım. Kredi çekse 30-35 bin lira her ay ödemesi lazım. 3 milyon TL’de herkesin cebinde yok. Bunu varsa bir otomobili onu satıyor veya onun devamında altınları satıp onları toparlayarak bunu tamamlamaya çalışıyorlar. Maalesef bu imkan herkeste yok. Piyasaların düzelmesi için kredi faiz oranlarının muhakkak düşmesi gerekiyor. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalarının bu kampanyaları yapmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Akaryakıt istasyonunda attığı drift pahalıya patladı

Karabük’te bir akaryakıt istasyonu içerisinde drift atarak trafiği tehlikeye düşüren arabanın şoförüne 46 bin 392 lira para cezası kesildi.
Olay, 23 Mart 2025 tarihinde Karabük - Eskipazar kara yolu güzergahında faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Akaryakıt istasyonu içerisinde drift atarak hem kendi güvenliğini hem de başka vatandaşların güvenliğini tehlikeye atan şoför, güvenlik kameralarına yansıdı
İl Emniyet Müdürlüğü gruplarının çalışmaları sonucu aracın plakası tespit edildi. Plaka üzerinden yapılan süreç sonucunda, Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-D hususu çerçevesinde şoföre 46 bin 392 TL idari para cezası uygulandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.