Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kandemir’den Basın Açıklaması

Zonguldak Yayın: 05.05.2014 07:39
Yazar:

ZONGULDAK ’ın Çaycuma ilçesinde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, hijyen belgesi olmayanın çalıştırılamayacağını söyledi. Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, hijyen eğitimi belgesi olmayan kişilerin çalıştırılamayacağını ifade etti. Kandemir açıklamasında, “Gıda üretimi ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı insan bedenine temasın söz konusu olduğu, temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi alınması zorunlu olup, iş yeri sahipleri, çalışanların hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasında birinci olarak sorumludur. Belge sahibi olmayan kişiler çalıştırılamayacaktır. Bu sebeple Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı kuaför, berber, lokanta, pastane, manavlar, fırıncılar, bakkallar, marketler, kafeteryalar, zahireciler, gıda işi ve üretimiyle ilgili tüm esnaf ve çalışanlarının Hijyen Eğitimi Belgesini alması zorunludur. Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çaycuma Toplum Sağlığı Müdürlüğü ve Çaycuma Mesleki Eğitim Merkezinin ortaklaşa düzenlediği protokol gereği Karapınar beldesinde 117, Saltukova beldesinde 133, Nebioğlu beldesinde 108, Perşembe beldesinde 143, esnaf ve çalışana hijyen eğitimi verildi. Çaycuma Merkez ve köyleri için başvuruların 7 gün içinde odamıza evraklarıyla birlikte başvurmaları gerekmektedir. Mayıs ayı içinde bu eğitimi bitirme gayreti içinde oldukları ve bu kapsamla ilgili meslek sahibi Esnaflarımızın mağdur olmamaları için gereken hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da düzenlenen “Orman benim” kampanyası

Kastamonu Yayın: 04.05.2024 12:58
Safranbolu’da düzenlenen “Orman benim” kampanyası

Zonguldak Orman Genel Müdürlüğü, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Safranbolu’da  düzenlenen Orman Benim Kampanyası Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı,, İlçe Emniyet Müdür Vekili Elif Çevik, Jandarma Komutanı Üsteğmen Faruk Yazgı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, Safranbolu Orman İşletme Müdürü Sema Altunay ve öğrencilerin  katılımı ile gerçekleştirildi.

Küresel ısınma nedeni ile dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızda orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla bütün il ve ilçelerde eş zamanlı olarak “Orman Benim” kampanyası düzenlendi.

Söz konusu kampanyada orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, tarım arazileri, yerleşim yerleri ile tesislerin bitişiğinde bulunan yanıcı maddelerin azaltılması (çalı, diri örtu temizliği ve alt dal budaması), çöplerin temizlenmesi neticesinde orman yangınlarının olumsuz etkilerinin azaltılması amaçlanmaktadır. Yapılan çalışmalar ile ormanlarımız, yerleşim yerleri ve tarım alanları yangınlara karşı daha dayanıklı hale getirildi.

Öğrenciler ve vatandaşlar ile birlikte çöp toplama ve çevre temizleme etkinliği yapıldı. İtfaiye ekipleri tarafından öğrencilere ve vatandaşlarıa yangın söndürme eğitimi verildi. Etkinliklerin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sona erdi.