Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
28 Ekim, 2024 16:52
blank
İhlas Haber A.

Hamsi tezgâha gelmekte naz ediyor

Hamsi tezgâha gelmekte naz ediyor
A+ A-

Trabzon Balık Halinde kilosu 275-300 TL arasında satılan hamsi, az geldiği için fiyatı yüksek olurken tezgahlara geç gelmesi balıkçıları endişelendiriyor.
Hamsinin bu aralar naz ettiğini belirten balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, “Bu aralar hamsi nazlandı. İlk zamanlara göre biraz az çıkmaya başladı. İlk başta göründüğünde umutlarımız vardı ancak umudun devam etmesi bizi korkutuyor. Önceleri 20-30 kasa gelirdi şimdi 3-4 kasa ancak geliyor. Dolayısıyla bu da fiyatlara yansıyor. Hamsi şu aylarda kendini göstermesi lazım. Bu kadar az olması bizi tedirgin ediyor. Fiyatı ise 275-300 TL arasında. Az geldiği için fiyatlara yansıyor. Hamsi şu an Sinop, İstanbul her taraftan geliyor. İnşallah palamudun sonlanması hamsinin çıkmasını temenni ederiz” dedi.
Hamsinin Ekim ayında tezgahlara inmeye başladığını ifade eden balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu, “Palamut tekrar bollaşmaya başladı, bol olduğu için hamsi çok az olur. Dolayısıyla hamsi geç gelir diyebiliriz. Normalde hamsi Ekim aylarında tezgahlara inmesi başlar şu anda gelmesi lazım palamudun bol olduğundan dolayı hamsi çıkmıyor. Palamut kesildiği zaman hamsi çıkar ancak bol çıkmaz. Şu anda hamsi birazcık naz ediyor o yüzden dolayı pek çıkmıyor. Fiyatı 300 TL” diye konuştu.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

28 Ekim, 2024 20:07
blank
İhlas Haber A.

Kastamonu’da tanıtılan Kore yemekleri büyük beğeni topladıı

Kastamonu’da tanıtılan Kore yemekleri büyük beğeni topladıı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte yapılan Güney Kore yemekleri davetlilerden büyük beğeni topladı.
Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Koreliler Derneği tarafından Kore Mutfak Günleri etkinliği gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde yapılan Kore Mutfak Günleri etkinliği çerçevesinde Güney Kore’den gelen heyet, kendi kültürlerini tanıtan yemekler yaptı. Kendi kültürlerine özgü yapılan yemekler, davetlilerin beğenisine sunuldu. Çok sayıda davetlinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yaklaşık 10 çeşit Güney Kore yemeği sergilendi.
Etkinliğin açılışında konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Turizm Fakültesi’nin dünya mutfak kültürünün Kastamonu’da tanınmasına ve bu kapsamda farklı kültürlerle Gastronomi Şehri Kastamonu’nun bütünleşmesine önem verdiklerini belirterek, katılımcılara teşrifleri dolayısıyla teşekkür etti.
Türkiye’nin en büyük Turizm kongresini Kastamonu’da yaptıklarını ifade eden Sökmen, “Yıl içerisinde pek çok kongre, sempozyum, çalıştay ve söyleşiler planlıyoruz. Yakın geçmişte ülkemizin en büyük Turizm Kongresini de şehrimizde gerçekleştirdik. Turizm adına yapılması gereken ne varsa bu hizmetlerin tümünü fakültemiz yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Bu vesile ile bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde öncü olan Kastamonu Koreliler Derneği başta olmak üzere Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Alev Sökmen ve hocalarımıza, araştırma görevlilerimize, öğrencilerimize, idari personelimize bizleri yalnız bırakmayan, sektör temsilcilerimize, iş insanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve ilçe belediyelerimize tekrar teşekkür ediyoruz. Bizi izlemeye devam edin” dedi.
Konuşmanın ardından hem lezzet hem de sunum açısından büyük bir beğeni toplayan Kore yemekleri katılımcılardan tam puan aldı. Ayrıca etkinlikte katılımcılara Kore yemeklerinden de ikram edildi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçınar Eczanesi
Gökçınar Eczanesi
Adres

100.Yıl Mahallesi 3 Nolu Cadde Bahçeşehir Sitesi A Blok No:4 Karabük

Telefon

(370) 433-7119

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Bayır Mahalle Fevzi Çakmak Caddesi No:9 Karabük

Telefon

(370) 415-3027

Özkan Eczanesi
Özkan Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi Akter Sokak, Devrim Sitesi. c Blok No:6/D Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-1518

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455