Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
24 Ekim, 2024 10:29

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı
A+ A-

İstihdamı geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) sekretaryasında düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı 4. Toplantısı Vali Mustafa Yavuz Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İŞKUR İl Müdürü Vekili Hüseyin Çalım, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kemal Karadeniz ve ilgili kurum müdürleri ile kurul üyeleri katıldı. İŞKUR İl Müdür Vekili Hüseyin Çalım tarafından 2024 Yılı’nda kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Vali Mustafa Yavuz ve kurul üyelerine genel bilgilerin verildiği toplantıda, istihdam ve mesleki eğitim alanında yapılan çalışmalarla ilgili İŞKUR personelleri tarafından sunum yapıldı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

24 Ekim, 2024 10:38

24 Ortaokul Öğrencisi Karabük Üniversitesi’nde Eğitim Aldı

24 Ortaokul Öğrencisi Karabük Üniversitesi’nde Eğitim Aldı
A+ A-

Vilayetler Birliği Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı "Bilim ve Teknoloji ile Doğada Yürüyorum, Çevre ve İklim Değişikliğinin Farkına Varıyorum" projesi kapsamında 24 ortaokul öğrencisi, Karabük Ünversitesi Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek eğitim aldı.

Öğrenciler, Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu laboratuarlarına giderek onlar için hazırlanan projeleri eğitmenler ile birlikte hazırladı. Eğitim öğrencilere çevre ve iklim değişikliği farkındalığı kazandırmayı hedeflerken, teknolojinin bu süreçlerdeki rolüne dikkat çekti. Karabük Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen eğitimlerde, öğrencilere doğa ile teknoloji arasındaki ilişki çeşitli atölye çalışmaları ve sunumlar ile anlatıldı.

Eğitim sırasında Karabük Üniversitesi akademisyenleri, öğrencilere çevre bilinci aşılamanın yanı sıra, bilişim teknolojilerinin çevre yönetimi ve iklim değişikliği ile mücadelede nasıl kullanılabileceğine dair bilgiler sundu.

Karabük Üniversitesi Bilişim Teknolojileri MYO Müdürü Öğr. Gör. Emrullah Demiral, “Karabük Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu olarak kendilerini burada misafir etmekten büyük onur duyduk. “Bilim ve Teknoloji ile Doğada Yürüyorum, Çevre ve İklim Değişikliğinin Farkına Varıyorum” projesi kapsamında çevre ve iklim değişikliğine duyarlılıkla ilgili etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bugün burada etkinliklerimiz kapsamında güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüşümünü gösteren küçük bir prototip yapacağız. Daha sonra rüzgar enerjisinden yine elektrik enerjisi üretimiyle ilgili bir prototip yapacağız. Bir maketimiz var onları yapacaklar. Yine suyun önemini ön plana çıkaracak şekilde farkındalık oluşturacak şekilde Arduino ile yapacağımız devreler var bunları gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Vilayetler Birliği Ortaokul Müdürü Taner Tünay, “TÜBİTAK 4004 projesi çerçevesinde bugün etkinliklerimizi Karabük Üniversitesinde gerçekleştireceğiz. Projemiz TÜBİTAK tarafından desteklenen çevre ve iklim değişikliği tematik alanında yürütülen bir projedir. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin güneş enerji sistemleri, rüzgar enerji sistemleri yani yenilenebilir enerji kapsamında farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun yanında da suyun verimli kullanılması noktasında nemölçer kodlama etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Projemiz kapsamında üniversitemizle birlikte çalışmanın memnuniyetini duyuyoruz. Safranbolu'dan ortaokullarımızdan 7. sınıf seviyesinde 24 öğrenci katılıyor. Üniversitemizin destekleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Doğa Eczanesi
Doğa Eczanesi
Adres

100. Yıl Mahallesi, Karabük Kastamonu Yolu Üstü Sokak No:59/D Merkez / Karabük

Telefon

(370) 502-0052

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Safranbolu Eczanesi
Safranbolu Eczanesi
Adres

Yeni Mahalle Konak Çarşısı No:139/A Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-2594

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455