Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Gençlik ve Kariyer Merkezi Eğitimlerine Yoğun İlgi

Kastamonu Yayın: 03.05.2014 07:10
Yazar:

KASTAMONU Üniver sitesinin Gençlik ve Kariyer Mer kezi tarafından düzenlenen eği timler, Kastamonulu gençler başta olmak üzere, halk tarafın dan yoğun ilgi gördü.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından des teklenen proje kapsamında Kas tamonu Üniversitesi bünyesin- de kurulan Gençlik ve Kariyer Merkezi tarafından Nisan ayı i- çerisinde ücretsiz olarak düzen lenen “Gönüllülük” ve “ISO 9001:2008 Toplam Kalite Yönetimi” eğitimleri sona erdi. 3 Mart Konferans Salonu”nda yapılan ve üniversiten öğrencileri, akademisyen ve idari personelinin katıldığı iki eğitimin bitiminde toplamda beş yüz kişi sertifika sahibi oldu. Gençlik ve Kariyer Merkezi”nin programı çerçevesinde “Liderlik Eğitimi”, 2 Mayıs Cuma günü, “Proje Süreç Yönetimi Eğitimi” ise 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenecek. Proje kapsamında ücretsiz olarak düzenlenen uygulama eğitimleri ise “Ofis Programları”, “Ebru”, “Minyatür” ve “Dalış” olmak üzere dört ayrı branşta devam ediyor. Mart ayında başlayan “Ofis Programları” kursuna katılan kursiyerler, toplamda alacakları 72 saatlik eğitimin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı”ndan onaylı sertifika sahibi olacaklar. Sanatsal faaliyetler kapsamında hafta sonları düzenlenen “Ebru” ve “Minyatür” kurslarında kursiyerler iki ayı geride bırakırken, Mayıs ayının sonunda, kurs süresince ortaya çıkan eserlerin halkın beğenisine sunulacağı bir serginin açılması planlanıyor. Sportif faaliyetler kapsamında eğitim alan ve 20 kişilik iki gruptan oluşan “Dalış Kursu” kursiyerleri teorik eğitimlerini tamamlarken, uygulama eğitimlerine Mayıs ayının ikinci yarısında İnebolu ve Cide sahillerinde devam edecek. Kastamonu Üniversitesi Gençlik ve Kariyer Merkezi’nin faaliyetlerine ilişkin bililer veren Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez, proje kapsamında Haziran ayında kimsesiz çocuklar ve engelli gençlere yönelik olarak yaz kampı ve gezi faaliyetleri planlandığını ifade etti. Gençlik ve Kariyer Merkezi’nin gençlerin hizmetine sunulmak maksadıyla oluşturulduğunu ve proje kapsamında planlanan faaliyetlerin 2014 yılının sonuna kadar devam edeceğini belirten Sönmez, faaliyetlerine başladığı günden itibaren Merkez’in fiziki alt yapı anlamında oldukça iyi bir noktaya ulaştığını belirtti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti

Gündem Yayın: 04.05.2024 12:00
İhlas Haber Ajansı
Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti

Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

2 kişi gözaltına alındı

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, “İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.