Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Hamallıktan kalan boş vaktini sokaklarda dans ederek kazanca dönüştürüyor

Yaşam 06.10.2024 13:44
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Hamallıktan kalan boş vaktini sokaklarda dans ederek kazanca dönüştürüyor

Eskişehir’de gün içerisinde hamallık yaptıktan sonra radyosundan müzik açıp dans ederek sokaklarda dolaşan 62 yaşındaki Gün Ilgın, enerjisiyle gençlere taş çıkartıyor.

Kentin renkli ve neşeli kişiliklerinden birisi olan Gün Ilgın, pazarlarda hamallık yaparak geçimini sağlıyor. İşten geriye kalan boş vaktini ise yanından hiç ayırmadığı radyosundan müzik açıp kaşıklarla dans ederek kazanca dönüştüren Ilgın, hem enerjisini atıyor hem de çevresindekileri eğlendiriyor. Hareketleriyle gençlere adeta taş çıkartan Ilgın, vatandaşların ve turistlerin bahşişleriyle daha az bir zaman harcayarak hamallıktan daha fazla kazanç elde ettiğini söyledi.

“Böyle dans ederek pazardan daha iyi para kazanıyorum”

Dans etmekten son derece keyif aldığını ifade eden Gün Ilgın, “Pazarda hamallık yapıyorum. Boş vakitlerimde de elimde radyo ile geziyorum. Gezmeden olmuyor iş. Devamlı kaşıklarla oynuyorum, dans ediyorum. Radyomdan müziğimi açıyorum, hem oynuyorum hem de insanları oynatıyorum. Böyle yolumu buluyorum, paramı alıyorum. Sonra, ’bu yine zengin oldu, pazara gelmiyor’ diyorlar. Oysa pazarı da ihmal etmiyorum. Dans ederek pazardan daha iyi para kazanıyorum ama yine de pazarı bırakmıyorum. Emekliliğim olmadığı için çalışıyorum. Bekarım, kendi kendime geçiniyorum. Vatandaşlardan iyi yorumlar geliyor. Ben de keyif alıyorum bu işten. Bu yaşta dans etmek beni zorlamıyor. Gençlere taş çıkartıyorum. Hangi müzik olursa olsun fark etmez, hepsiyle oynarım” dedi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çinli otomotiv devi için altyapı çalışmaları başladı

Türkiye 06.10.2024 13:47
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Çinli otomotiv devi için altyapı çalışmaları başladı

Manisa’ya 1 milyar dolarlık yatırım kararı alan Çinli otomotiv devi BYD firması için Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı çalışmaları başladı. Manisa’ya kurulacak üretim tesisi ve Ar-Ge merkezinin doğrudan 5 bin, dolaylı olarak 20 bin kişiye istihdam sağlaması beklenirken, üretime ise 2026 yılında başlayacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, geçtiğimiz temmuz ayında sözleşme imzalanmış, bu anlaşma dünya otomotiv sektöründe büyük yankı uyandırmıştı. Yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım için Manisa Organize Sanayi Bölgesi sınırlarındaki 160 hektarlık alanda altyapı çalışmaları başladı.

Tesislerin kurulacağı alanda altyapının yanı sıra iş makineleriyle tesviye çalışmaları yapılırken, bir yandan da bölgeye ulaşım için yeni yol güzergahları oluşturuluyor. Yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezinin 2026 yılında üretime başlaması öngörülüyor.

Doğrudan 5 bin, dolaylı olarak 20 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen yatırımla ilgili bir televizyon programında bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Tesisler 2026’da üretime başlayacak, imzalar atıldı. Manisa OSB’de yer tahsis süreci tamamlandı. Fabrika inşaatına ilişkin izin başvuruları gerçekleştirildi” dedi.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500